Pohádkový příběh nejkrásnější ženy všech dob

recenze

Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara (2017) 1 z 5 / 1853
Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara

Jestli si chcete přečíst o ženě, která má ego velikosti Escobarova bohatství tak vřele doporučuji. Já osobně bych deskriptivní pasáže o tom, jak slečně Vallejo všichni lichotí a jak je vlastně nejen krásnější než Helena Trojská ale také inteligentnější než Einstein (což je doslova v knize uvedeno), s klidem vynechala. Většinou totiž nepřidávali na ději, jen to působí, že se autorka chtěla pochválit.
Paradoxně samu sebe vykresluje jako skromnou ale sebevědomou, něžnou ale nebojácnou, dívčí ale emancipovanou.
(nevím co jí na inteligenci přidává fakt, že nosí boty na jehlách do pralesa, ale to je zase jiný příběh.)

Osobnost Escobara, jednoho z největších drogových magnátů všech dob, vykresluje jako obtloustlého patolízala plytkého charakteru, který visí Virginii na rtech a v podstatě se jí jen vtírá. Jejich románek popisuje jako by byla hlavní hrdinkou mexické telenovely a některým pasážím se mi opravdu nechce ani věřit.

Rozhovory mezi postavami jsou sice velmi detailní, asi aby se kniha snáze četla a příběh byl celistvý, ale omezuje to její důvěryhodnost. Všechny postavy, kromě samotné autorky samozřejmě, jsou naprosto bezcharakterní, většina z nich ani nepromlouvá a jenom někde existuje v pozadí. Když už jin slečna Vallejo připíše repliku, nevynechá jednu či dně lichotky, směřované na její osobu.


Dílo by se mělo jmenovat: Milovala jsem samu sebe, potkala jsem Escobara.
Na knihu jsem se velmi těšila ale bohužel silně zklamala.


Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Milovala jsem Pabla, nenáviděla Escobara Virginia Vallejo

Vzpomínky kolumbijské populární televizní moderátorky, která se stala milenkou Pabla Escobara. Poznala ho v roce 1982 a už tehdy ovládal svět neuvěřitelného bohatství, které z velké části pocházelo z nepřetržitého přílivu peněz z ... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

katy238
17.04.2020

Výborná recenze, díky :-D