Pod štítem magie

recenze

Pod štítem magie (2023) 4 z 5 / kiki797
Pod štítem magie

**
Jen ona může zachránit rozpadající se království. Fantasy pro fanoušky hitu Kouzla rodu Thornů.

Hálendijské království prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesara se chce zapojit do bojů, otec s ní však má jiné plány přislíbil její ruku princi sousední Turie. Cestou za snoubencem je však královská karavana přepadena a Jenna pochopí, že zvěsti se mýlily hrozba na obzoru je totiž mnohem děsivější. Dokáže odhalit smrtící tajemství dřív, než bude příliš pozdě pro ni i pro celé království?
**

Na tuto knihu jsem viděla jak negativní, tak i pozitivní recenze a určitě jsem na té straně pozitivní. Celým příběhem nás provází hlavní postava Jennesara a nemohla bych říct, že se mi nelíbila. Přišla mi sympatická, možná až poněkud bez chybičky. Její charakter se mi i přesto líbil. I její upřímnost a bojovnost. Kniha nám otevírá brány nového fantasy světa s tématikou války a magie. Za mě byla kniha čtivá, dokázala jsem se u toho udržet hodiny. Nemohu však říct, že by mě však úplně ohromila.
Avšak pro fanoušky Kouzla rodu Thornů je kniha určitě pro vás. Myslím si, že autorka Kaylynn má větší plány do dalšího dílu, tak se na pokračování duologie těším o to více, tohle byla za mě taková ochutnávka a doufám ve větší drama.
Příběh vám dokonce zpříjemní i romantika, na kterou moc v příbězích nejsem ale tady byla vážně dokonalá. (Kdo četl, bude vědět.) Neboli Enzo, kterého si rozhodně můžu přidat na seznam krasavců.
V knize jsem se dočkala i pár bojů, ale musím říct, že to autorka moc uspěchala. Udělala Jennesaru až moc nepřemožitelnou, myslím, že takový boj by jí měl trvat déle. A celkově si také myslím, že to autorka nemusela někdy tak uspěchat a kniha by mohla být aspoň o 20-30 stránek delší.
I přes tuto výtku vám příběh doporučuju. Fantasy u které jsem mohla konečně vypnout a soustředit se na jiný svět, než je ten náš.


Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Jen ona může zachránit rozpadající se království. Fantasy pro fanoušky hitu Kouzla rodu Thornů. Hálendijské království prohrává válku na hranicích a proslýchá se, že brzy bude čelit ještě vražednější hrozbě. Princezna Jennesar... více


Komentáře (0)

Přidat komentář