Pád do tmy

recenze

Pád do tmy (2022) 4 z 5 / Rasttea
Pád do tmy

Za možnost spolupráce děkuji Albatrosmedia.
Madison Harperová, Nathaniel Monroe. Oba falešně odsouzení, Nathaniel byl osvobozen pár měsíců před vykonáním rozsudku smrti, detektiv Madison si odsedí část trestu za vraždu, kterou nespáchala a po propuštění je odhodlaná očistit svoje jméno, zjistit, kdo na ni hodil vraždu kolegy a kde se nachází její syn, který jí byl odejmut.
Bez prostředků a kontaktů to ale nepůjde a proto prosadí spolupráci s Nathanielem, soukromým vyšetřovatelem, se kterým udělá dohodu. Nate pomůže v jejím případě, a ona mu poté pomůže chytit vraha jeho přítelkyně. Po cestě ještě ale musí pomoci vyšetřit případ ztracené dívenky z letního kempu.
Autorka je bývalá asistentka koronera, tudíž případy plné vražd, krve, msty a nespravedlnosti jsou jí blízké. Má velice čtivý styl vyprávění, v úvodu se dozvíme o odsouzení Madison. Průběžně je příběh prostoupen scénami z ordinace psychiatričky, která se dozvídá podrobnosti klientky z jejího deníku a skládají se postupně dílky toho, co se stalo. Nate s Madison si nejprve musí vyjasnit své postavení, zasloužit si vzájemnou důvěru. Spolu odhalují černé zákulisí dívčiny rodiny a rozplétají příběh a nechybí závěrečné překvapivé rozuzlení. Doporučuji, kniha se četla velice rychle a autorka udržela napětí po celou dobu. Rozhodla jsem se, že ale přeci jen budu přísnější. Jednu hvězdičku jsem dala dolů kvůli překladu ne, že by byl špatný, to není, ale od překladatele očekávám, že zná hovorové tvary a kolokvialismy a speciálně u jednoho konkrétního bylo jasné, že paní překladatelka buďto nemá načteno, nežila v zahraničí, protože jinak si doslovný překlad hovorově stylizované věty nedokážu vysvětlit. Je to škoda.


Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Začátek strhující detektivní série od bestsellerové autorky Detektiv Madison Harperová a soukromý vyšetřovatel Nate Monroe mají jedno společné – oba si odseděli tresty za zločiny, které nespáchali. Teď spojí síly, aby pátrali po... více


Komentáře (0)

Přidat komentář