Otazníky a velká skládačka

recenze

Druhá šance (2021) 4 z 5 / petuzla5591
Druhá šance

Páni, čím začít. Po dočtení tady sedím a přemýšlím o příběhu, který nám autor naservíroval. Protože to není nic, co by se v blízké či daleké budoucnosti nemohlo stát.

Setkáváme se s několika lidmi, jejichž osudy se proplétají napříč časem a dimenzemi. A my zjišťujeme, o co vlastně v knize jde a kdo je ve skutečnosti hlavní hrdina, který se snaží získat zpět své ztracené vzpomínky.

Musím uznat, že autor vystavěl velmi zajímavý příběh. Není to jednoduché čtení a někdy Vás to může pěkně zmást, proto je důležité plně knize věnovat pozornost.
Kniha je velmi poutavá a čtivá. Neskutečně moc mě bavilo skládat dohromady jednotlivé kousky informací společně s postavami a postupně odkrývat, co se vlastně stalo a kdo je hlavní postava. Bylo to mnohdy i napínavé a některé pasáže mi skutečně vyrazily dech, hlavně tedy závěr.
Mám zde i pár záporů, které jsou ovšem pouze z mého pohledu. Postavy jsou zajímavé, ale k srdci mi moc nepřirostly. Také mi chvíli trvalo se do příběhu dostat.

Přesto si knihu určitě ještě přečtu a budu s klidem doporučovat svým známým. Když ve mně kniha po dočtení vyvolá pocit "kocoviny", kdy se hned nedokážu začíst do nové knihy a neustále myslím na tu přečtenou, vím, že byla parádní. A tohle přesně se mi stalo u této knihy.
Hodnotím 4,5/5 - ale protože nejde dát půl hvězdičky, hodnotím 4. Ale minimálně anotace za Váš čas určitě stojí.

Komentáře (0)

Přidat komentář