Osud hněvu & plamene

recenze

Osud hněvu a plamene (2024) 4 z 5 / Baronesa
Osud hněvu a plamene

„Byla jsi zbraní už v okamžiku svého příjezdu sem. Zbraní, které nebudu schopný odolat.“

Anotace:

Zručná zlodějka Romeria krade šperky pro newyorskou mafii. Po sérii záhadných událostí se však ocitne v říši soupeřících trůnů, válčících elfských společenství a živelné magie. Když se probudí v těle proradné elfí princezny, rychle jí dojde, že se zapletla do smrtícího spiknutí. Svoji skutečnou identitu teď musí ukrýt hlavně před králem Zanderem, princezniným snoubencem, který ji ze srdce nenávidí. Jenže hranice mezi láskou a nenávistí je tenká a brzy nastane čas, aby Romeria zjistila, kým skutečně je.

Moje myšlenky:

Tato kniha pro mě byla naprosto ohromující, brilantní, fantastická a magická.
Má všechny prvky toho, co dělá dobrou fantasy skvělou. Má tradici, jedinečný magický systém, nadpřirozené rasy, bohy a osudy.
Jedná se o pomalu spalující romanci, která je plná napětí, žertů a chemie.

Psaní je skvělé. Čte se lehce, ale neuvěřitelně živě. Chápu, proč by se někteří lidé nudili, protože příběh se pohybuje velmi pomalu, pokud jde o zápletku, a protože Romeria je vržena do tohoto světa a nerozumí historii, mnoho z toho je vysvětleno jako „lekce historie “ místo přirozeného učení. Mně osobně to však nevadilo, protože politické intriky, složité postavy, vynikající vyprávění a úžasné budování světa mě uchvátilo. Také obecně miluji knihy, které se odehrávají v paralelních světech, protože to dává záminku pro současné psaní a jazyk, aby pronikli do fantazie snadným a přirozeným způsobem, který nepůsobí nepatřičně.

Určitě bych to doporučil každému, kdo miluje „Slowburn, „Forced Proximity
s falešným vztahem. Prostě perfektní “Enemies to Lovers.
Těším se, až se vydá druhý díl i v češtině.

Hodnocení:

„Představa, že Zander byl v mé ložnici, zatímco jsem spala, by mě měla znepokojovat.
Mě ale víc znepokojuje, že mě to neznepokojuje.

Komentáře (0)

Přidat komentář