Ostrovy bohů - Amie Kaufman

recenze

Ostrovy bohů (2023) 4 z 5 / may_s_knihovnou
Ostrovy bohů

 = 4,5



Tahle kniha se mi neskutečně líbila. Já normálně nečtu knihy z prostředí moře, ale tohle byla pecka. Mělo to skvělý příběh, úplně boží romantiku, neskutečně povedené postavy, na kterých byl v průběhu knihy znát vývoj a krásnou obálku.

Od autorky jsem žádnou jinou knihu nečetla, ale tohle byl solidní začátek, takže si chci zjistit, co napsala za knihy a ty co se mi budou líbit si přidám na svůj, už teď nekonečný, TBR list.

Ostrovy bohů mají pomalý začátek, který se za mě trochu vleče, ale pak se to někde po straně 100 rozjede a je to teda jízda! Jen z nějakého důvod jsem si je zafixovala jako děti, ne dospělé a bylo to pak trochu divné, protože já si v hlavě automaticky představuju ty scény, no a oni se tam plavili a kormidloval loď a můj mozek se mi tam furt snažil nacpat to, že vypadají jako děti. Už potřebuju pauzu, můj mozek nefunguje.

Přijde mi hezké, jak autora udělala její svět vstřícný LGBTQ+, přestože kniha LGBT není. Je to hrozně sympatické.

A ta romantická zápletka? Ta je na úrovni Casteela a Poppy od Jennifer L. Armentroutové. Prostě hrozně boží.

Ten příběh je sám o sobě velmi dobrý, ale ty postavy ho zlepšují na úroveň mega skvělý. Všechny postavy jsou hrozně dobře uvěřitelné a je tam znát (podle mě) vývoj těch hlavních postav. Kniha je napsaná z pěti úhlů pohledu, ale scény se neopakují a to dodává knize na zajímavosti. Nejmíň mě asi bavil pohled Laskie. Chápala jsem, pro provádí takové hrozné věci, ale i tak mi byla nesymptická. Většina z nás asi zná ten pocit, kdy chcete někomu dokázat, že za to stojíte a že jste dobří v tom, co děláte, ale on vás přehlíží. To přesně se děje Laskii s její starší sestrou Ruby.

Naopak se mi moc líbí pohled Leandera, ale nemůžu vám prozradit proč, protože by to byl spoiler. I Keegan mi byl moc sympatický, obzvlášť proto, že je knihomol.

 POZOR SPOILER

Upřímně doufám, že se Keegan v příštím díle dostane do Bibliotéky. A Selly a Leander budou spolu. Takže nutně potřebuju druhý díl! Bude @cooboo_redakce?

KONEC SPOILERU

Za e-knihu děkuju @humbook_blogeri v rámci #spoluprace. Je to první e-kniha, kterou jsem dostala na recenzi a měla jsem z ní hroznou radost! A nedávno mi v mailu přistál Fraktální šum, na který se moc těším!


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal věd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář