Nová láska?

recenze

Síla osudu (2015) 5 z 5 / jahodkaElliot
Síla osudu

Na to, že tato kniha má poměrně málo stran, nemohla jsem se od ní odtrhnout a zhltla jsem ji na jeden zátah. Je naprosto úžasná a rozhodně se z ní stane jedna z těch knih, která většinou v mé knihovně nebude, protože ji budu vnucovat lidem na potkání a když u mě bude, budu ji číst opakovaně, až bude naprosto ohmataná a moje děti Sandra a Petr se mě budou ptát, co je to za příběh. Jo s těma dětmi to je možná trochu přehnaný, přiznávám, ale všechno ostatní je čistá pravda. Nechápu, že jsem na ni nenarazila někdy dříve a že ji nečtou stovky dalších knihomolů.
Považuju za umění mě dokázat rozesmát, zamilovat se a rozplakat v 84 stránkách. Doporučuju naprosto všem a již teď ji má ode mě slíbenou jedna kamarádka, která ji určitě bude (muset) milovat stejně jako já.
!Další moje pocity mohou obsahovat spoilery i když se těm jim budu snažit vyhýbat!
k postavám konkrétně:
Naprosto mě štval Petr! Ano, je dobře, že mě kniha dokázala donutit abych si k postavám navázala jakýkoliv vztah, to jo, ale to nic nemění na tom, že to Petr neměl udělat. To to je téměř všechno, co udělal. Je to takový ten člověk, co si myslí, že všechno ví nejlíp a nejraději by tě pobodal se slovy, že je to pro tvoje dobro. Možná takový neměl být, ale působil takhle na mě.
Někdo by mohl být naštvaný na Ashley, koneckonců byla na ní naštvaná i sama Sandra, ale já ji měla ráda a podle mě dělala jen dobře. Teda na konec. Když všichni milují Snape z Harryho Pottera, můžu mít ráda Ashley.
Další postavou je Matúš, kterej je prostě zlatíčko. Na něj nejde ani nic víc říct. Jen že bych si přála takovýho Matúše do života.
K Sandře samotný se nechci moc vyjadřovat. Všechno, co udělala bylo z části špatné rozhodnutí, ale když děláš malé krůčky poslepu, nemůžeš vědět, jestli míříš ke kraji propasti nebo k nekonečné hoře bonbonú, po kterých se nepřibírá. Takže to není nic, co bych za stejných okolností asi neudělala já.
Poslední postava, o které chci něco říct je Aaron. První a nejhlavnější věc: Mohli by už autoři přestat používat jméno Aaron? Jednou jsem poznala Aarona a v krátkosti, byl to parchant a zlomil mojí kamarádce srdíčko. Pak je tady Aaron v Prvním opravdovém polibku, kde jsem si ho celkem i oblíbila a další Aaron je v Zrcadlo, zrcadlo kde je opravdu hrozné. Na tohle jméno mám už nějakou intoleranci a nemůžu mít postavu jménem Aaron ráda a ani nemít ráda. Ale k postavě v této knize: Podle mě byl ve skutečnosti fajn. Jakože jo, udělal několik špatných věcí, ale to každý a rozhodně ho mám radši než Petra.
To je asi vše, co mám k tomu říct, možná je to trochu zmatené, tak mě omluvte prosím.

Komentáře (0)

Přidat komentář