NEOBYČEJNÍ

recenze

Neobyčejní (2024) 3 z 5 / Knižní střípky
Neobyčejní

73/2024
NEOBYČEJNÍ
SARAH ADDISON ALLEN
Nakl. IKAR
Rok vydání 2024
288 stran
3,5*/5

Před spoustou let jsem si zamilovala autorčinu ZAHRADU KOUZEL. Ta v mém srdci zůstane navždy.

V NEOBYČEJNÝCH nás autorka zavádí na jižanský ostrov Mallow, který dal název legendárním bonbonům marshmallow, ty se zde kdysi vyráběly.

19letá Zoey zde přijíždí a ubytovává se v rezidenci Chmýříčkov, kde zdědila garsonku po své mamince. Čas, než nastoupí na vysokou si krátí poznávání tohoto kouzelného místa, jeho historie, ale hlavně se snaží seznámit s ostatními obyvateli rezidence. Jednoduché to mít ovšem nebude, protože každý ze sousedů má nějaké to své tajemství a nejsou zvyklí se moc družit. A potom zde máme pár duchů, kteří stále ve Chmýříčkově dlí a čekají na svou příležitost.

První cca 60 stran mě příběh nijak nelákal, naštěstí se to pak zlomilo a i já jsem podlehla kouzlu tohoto zajímavého prostředí a již jsem četla s radostí. Nicméně ZAHRADU KOUZEL to bohužel nepředčilo. A asi i já jsem nebyla schopná se oprostit od svých očekávání, tudíž tak trochu byla chyba opět na mé straně.

Nicméně, když si teď po přečtení vzpomenu na Chmýříčkov a jeho obyvatele, na kouzelné malé ptáčky chmýrka, na neviditelnou Holubici, tak se stejně usmívám, což je důkazem, že v něčem si mě tento příběh rozhodně získal. Na druhou stranu jsem měla občas pocit, že jen tak klouže po povrchu a nejde do hloubky, což si myslím, že byla škoda.

Nicméně nebojte, své kouzlo tento příběh má, nečekejte však pouze optimistický příběh zalitý sluncem, máme zde i temná místa. Když se to však zkombinovalo se všemi těmi magickými prvky, bylo to ve finále opravdu kouzelné. A do Chmýříčkova bych se hned nastěhovala. ( KVĚTEN 2024)


Neobyčejní Neobyčejní Sarah Addison Allen

Okouzlující román plný magického realismu a momentů tak čiré lásky, že nebudete moci knihu odložit. Mezi světem skutečným a imaginárním existují příběhy, jež se odvíjejí neobyčejným způsobem. Nedaleko pobřeží Jižní Karolíny leží o... více


Komentáře (0)

Přidat komentář