Nejstatečnější prasátko na světě

recenze

Vánoční prasátko (2021) 5 z 5 / Schmetti
Vánoční prasátko

Moje druhá pohádka od J.K.Rowling., první byla Ikabog, a opět nezklamala, ba naopak! A Harryho Pottera jako pohádku nepočítám

Vánoční prasátko mi leželo v knihovně dva roky, než jsem se k němu dostala a teď toho lituji, protože tahle knížka si zaslouží být čtená každoročně A je jedno, že se jedná o příběh, kde ožijí hračky a malý chlapeček se vydá s novým prasátkem hledat své staré prasatko do země ztracených věcí.

Jak to u paní Rowlingové bývá, dospělý člověk si v jejich knihách najde životní moudra a ponaučení. Vánočním prasátkem jsem se ještě více utvrdila v tom, jak je Rowlingová skvělá spisovatelka. Po celou dobu čtení jsem ji obdivovala a všem říkala, že nechápu, jak může někdo tak nádherně psát. Opět je tu dokonale propracovaný svět a jeho zákony, nádherný popis míst a věcí.

Vánoční prasátko je kouzelný příběh o tom, jak si máme vážit věcí, které máme. A ne jen těch hmotných, ale i nehmotných, jako je štěstí, naděje, láska a podobně. Že dáváme emoce do všeho, co máme rádi a měli bychom s nimi zacházet hezky. A kdo ví, třeba opravdu věci mají svou duši. Jako děti jsme my všichni věřili, že naše hračky nás poslouchají a rozumí nám, můžeme si s nimi i v duchu povídat. Tam proč bychom si tohle nemohli představit i teď a probudit v sobě to vnitřní dítě? Třeba si mnozí z nás opravdu začnou mnohem víc všeho kolem sebe.

V knížce jsem si zamilovala jak ztraceného Pašíka, tak nové vánoční prasátko, které je statečné jak nikdo jiný a pro toho, koho má rádo, by udělalo vše i na úkor sebe. Modrý králíček si získal místo v mém srdci, oba andílci, kompas, štěstěna i naděje. A samozřejmě náš živý chlapeček Jack a Hedvika

Vánoční prasátko mě ke konci rozbrečelo, a to u knížek moc nebrečím.

Knížku doporučuji všem! Miluji ji, miluji J.K.Rowling! Právem je moje nejoblíbenější spisovatelka


Hodnocení: 1000/ 5

(c) blumensprache.hikaru.cz / IG: @terischmetti

Komentáře (0)

Přidat komentář