Nehororový horor

recenze

Přízraky Brynn Wilderové (2022) 3 z 5 / Jaymay
Přízraky Brynn Wilderové

Po tragické životní události přijíždí mladá hlavní hrdinka načerpat síly do hotýlku, o kterém kolují duchařské povídačky. Krátce po příjezdu, nejenže sama hlavní postava začne duchy vídat, ale ti se jí snaží prostřednictvím vizí něco říct. Na klidu jí ani nepřidává záhadný potetovaný cizinec, který jí neskonale přitahuje, ale od kterého se každý nějak distancuje. V čem je háček? Co se v tajemném hotelu stalo?
Samotný námět mě velmi zaujal. Těšila jsem se na pořádnou duchařinu okořeněnou špetkou té romantiky, bohužel dočkala jsem se opaku. Asi do půlky udržuje kniha napětí, vzrůstající zvědavost, a čtenář si pokládá otázky, co se v tom hotelu stalo. Od druhé půlky jakoby autorka psala o něčem jiném a příběh sklouzl do mírně romantického, sladkobolného fantasy, přičemž samotný závěr je uspěchaný, a chaotický. To vše je prokláno celkem dosti opakujícími se výlevy hlavní hrdinky, která si neustále připomíná, co tragického se jí přihodilo.
Ve výsledku doporučuji pro ty, kteří čekají romantické drama s trochu erotiky a nadpřirozena. Ti, co se těší na duchařský horor, ať raději sáhnou po něčem jiném. :-)


Přízraky Brynn Wilderové Přízraky Brynn Wilderové Wendy Webb

Hrdinkou tohoto románu o lásce, smrti a žalu je žena, která právě ukončila jednu kapitolu svého života. Brynn Wilderová, která učí na univerzitě současnou americkou literaturu, se po matčině skonu uchýlí na léto do Whartonu, turis... více


Komentáře (0)

Přidat komentář