Muzeum snů - YA horor

recenze

Muzeum snů (2022) 4 z 5 / renulka16
Muzeum snů

Vítejte! Právě se otevírá nové, jedinečné muzeum. Takové místo jste ještě nikdy nenavštívili. Tohle je LUCIDITA! Zhmotňují se před vámi sny, ano, třeba zrovna ty vaše. Můžete se na ně dívat, můžete si je prohlížet, a to vše s celou vaší rodinou! Podobný zážitek jste si z jiného místa neodnesli. A že se bojíte vstoupit do Křídla nočních můr? Ale no tak… Tady se nemusíte bát ničeho. Všechno je bezpečné. Naprosto bezpečné…

Muzeum snů je skvělý horor, ale který bych já osobně označila jako YA horor. Svým způsobem mi to připomínalo Stopy hrůzy nebo třeba takovou Noční můru v Elm Street. Opravdu, být mi takových 12 či 13 let, trnula bych strachy.
Kdežto v mém věku to asi tolik nenaplnilo má očekávání, přesto si ale myslím, že se jedná o zdařilý horor, jen pro jinou cílovou kategorii.

Maury, kdysi jako malý kluk prošel peklem. Přežil požár, ten však na něm nezanechal stopy jen na kůži, ale také na duši a získal dar. Oživovat sny. Dokonce dokázal tyto sny dostat z těla hostitele. A tak si jednoho dne zřídil Muzeum snů, kde ve vitrínách tyto sny vystavoval.
Do Muzea snů najdou cestu Kevin s jeho mámou, protože Kevina od smrti jeho otce trápí děsivé noční můry. Jeho noční můra má dokonce své jméno a to Pán Zrůďák. Už si neví rady a tak požádají o pomoc Mauryho....
Jenže jednoho dne, se tyto sny dostanou na svobodu a v tu chvíli se rozpoutá poradně pekelné představení.

Příběh je velmi čtivý, přehledný, takže se v ději neztrácíte a také je svižný. Postupně graduje a napětí stoupá. Ale samotný závěr je na takový horor až dost pohádkový.

Nesmím ještě zapomenout, že si autor hezky vyhrál s jednotlivými postavami, takže má člověk tendenci s nimi i soucítit a doufáte, že přežijí nápor pana Zrůďáka.

Celkově tedy knihu hodnotím velice kladně a ač je tam občas dost smrtících scén, tak jsou popsány opravdu tak akorát.


Muzeum snů Muzeum snů Glen R. Krisch

Vítejte! Právě se otevírá nové, jedinečné muzeum. Takové místo jste ještě nikdy nenavštívili. Tohle je LUCIDITA! Zhmotňují se před vámi sny, ano, třeba zrovna ty vaše. Můžete se na ně dívat, můžete si je prohlížet, a to vše s celo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář