Muzeum snů

Muzeum snů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497035/bmid_muzeum-snu-NQH-497035.png 4 17 9

Vítejte! Právě se otevírá nové, jedinečné muzeum. Takové místo jste ještě nikdy nenavštívili. Tohle je LUCIDITA! Zhmotňují se před vámi sny, ano, třeba zrovna ty vaše. Můžete se na ně dívat, můžete si je prohlížet, a to vše s celou vaší rodinou! Podobný zážitek jste si z jiného místa neodnesli. A že se bojíte vstoupit do Křídla nočních můr? Ale no tak Tady se nemusíte bát ničeho. Všechno je bezpečné. Naprosto bezpečné... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Golden Dog
Originální název:

The Nightmare Within , 2010


více info...

Přidat komentář

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Glen Krisch - Muzeum snů

Počet strán: 323
Vydavateľstvo: Nakladatelství Golden Dog
Žáner: #horor

Vítejte!
Právě otevírá nové, jedinečné muzeum. Takové místo jste ještě nikdy nenavštívili.
Tohle je LUCIDITA!
Zhmotňují se před vámi sny, ano, třeba zrovna ty vaše. Můžete se na ně dívat, můžete si je prohlížet, a to vše s celou vaší rodinou! Podobný zážitek jste si z jiného místa neodnesli.
A že se bojíte vstoupit do Křídla nočních můr? Ale no tak Tady se nemusíte bát ničeho. Všechno je bezpečné. Naprosto bezpečné
.
.
.
Čo by ste urobili keby sa vaše najstrašnejšie nočné mory zjavili pred vašimi dverami?

Doktor Maury ma zaujímavý dar, vie pomôcť s vašimi nočnými morami tak, že ich z vás vytiahne.
Ono by to bolo od neho velmi šľachetné keby zároveň nevytvoril Muzeum snov s názvom Lucitida, kde tieto sny "uzamkol" a vystavil pre verejnosť, kde sa to pokašle v tom najlepšom.

Zároveň tu mame aj smutného chlapca Kevina, ktorého po smrti otca straší jeho vlastná nočná mora, ktorá zasiahne do celého deja knihy.

Kniha bola výborná, hoci občas mätuca (často som sa strácala v tom čo je realita a čo sen) , tuhla mi krv v žilách a celkový pocit knihy bol, že brr.

Dakujem za #recenznivytisk
V ramci #spoluprace
@goldendogbooks

Bola to úžasná hororová jazda!

#kniznarecenzia #ctuhoror #goldendog #muzeumsnu #glenkrisch

Tereza137
01.10.2023 3 z 5

Upřímně ze začátku mě kniha skoro vůbec nebrala a říkala jsem si, co to je? Děj byl zmatený, ničemu jsem nerozuměla a celkem jsem se ve všem ztrácela. Ale!!! Před půlkou knihy se všechno začalo ujasňovat a začalo mě to bavit. Zda se jedná o horor? Za mě asi ano i ne. Když si představím, že se mohou zhmotnit moje nejhorší noční můry, tak to strašidelné je, ale tím to končí. Hororová je ta představa, ale kniha moc ne.

Hlavni hrdina je mladý kluk Kevin, který má opravdu zlé noční můry a chce je vyhnat ze své mysli, takže jde k lékaři, který ty noční můry "vytáhne" z jeho hlavy, zhmotni je, následně je uzavře ve skleněných boxech a vystaví je v muzeu snů.

Potom je zde doktor Maury, který prožil velmi tragické dětství a získal dar - zhmotnit zlé sny. Moc nevím, co si o něm myslet. Sympatický se mi nezdál, spíše mě vytáčel a jednal v určitých situacích nelogicky.

Co se týče konce, tak ten mě zklamal. Na to, že toto měl být horor, tak konec byl moc veselý a čekala jsem ho úplně jiný.


Malarkey
06.02.2023 3 z 5

Hned ze začátku autor vytasí vysloveně originální námět, vysvětlí mi v ději, co je to lucidita a pak už se jenom vezu na vlnách autorova podivna...a zhmotnělých snů.

Z kraje jsem byl fascinován myšlenkou, kterou jsem se snažil pochopit. Dlouhou dobu mi to ale přišlo, pro čtenáře, dost absurdní a těžko uchopitelné. Hodně jsem se snažil, abych v tom našel nějakou logiku a tak jsem to pak už jen přijal a uvědomil si, že to tu je stejné, jako když si otevřu jakýkoliv New Weird. Prostě divné.

Divné, ale bezesporu hodně zajímavé. Pro svojí nápaditost jsem schopný akceptovat zdejší pozitivní ohlasy hlavně u těch, kteří od knihy očekávají něco naprosto neotřelého. To tu autor jednoznačně splnil. Udělal to ale takovým způsobem, že jsem si při čtení chvílemi přišel jak nezbedná šestnáctka.

Ivan Kučera
05.12.2022 4 z 5

Kvalitný horor, u ktorého ma na niektorých miestach jemne zaskočilo, že ide skôr akoby do fantasy resp. miestami dokonca až ako keby do Krotiteľov duchov. Na strane druhej, horor a fantasy k sebe majú podobne blízko, ako horor a triler. Čiže prekvapivo (?) blízko. Niekomu to možno nesadne, ale ja som si túto na prvý pohľad zvláštnu jazdu užil. Ústredný hrdina Kevin sympaťák, Pán Zrůďák charizmatická beštia a ku koncu je to nečakane, ale o to milšie dojemné. Pripadalo mi to trochu staromódne napísané, čo azda môže miestami viesť k istému pocitu monotónnej stagnácie, ale na druhej strane bodaj by viacej hororov bolo napísaných takto „len“ monotónne a zároveň kvalitne.

Iron
05.09.2022 5 z 5

Já jsem byl moc spokojený, příjemná hororová jednohubka. Doufám že nám Golden Dog přinese nějaké další knihy od tohoto autora.

Madi
25.08.2022 3 z 5

Docela fajn jednohubka. Trochu mi to připomínalo Stopy hrůzy, ale Muzeum snů je víc explicitnější.

Rassmussen
10.08.2022 odpad!

Bohužel Goldendog zase vystřelil naslepo... Pro mě další zklamání a vyhozené peníze za nákup něčeho naprosto nudného . Byl to vůbec horor? Neřekl bych, spíš pěkně zmrvené Young Adult. Možná je to způsobeno pouze nepovedeným českým překladem "ozdobeným" četnými gramatickými hrubkami. Text působí jako by byl napsaný pologramotním středoškolákém. Děj příběhu je nekonzistentní, nepřehledný. I při maximální snaze soustředit se na linii textu, se v něm ztratíte a neustále zamotáváte, ani nevíte jak. Vystupující postavy působí příšerně najivně až infantilně. Sečteno - podtrženo, s hororem to mělo jen pramálo společného, takže doporučuji neztrácet čas a sáhnou po jiné knížce.

KadetJaina
11.07.2022 5 z 5

Muzeum snů je něco, co si člověk představí pod pojmem horror. Hromada příšer je najednou vypuštěna do světa a s tím přichází všechno, co si člověk představí. Do toho je tady několik postav, kterým opravdu fandíte a nechcete o ně přijít a skřípete zuby v hrůze, že na další stránce umřou.
Líbila se mi vyváženost knihy, i když je v ní dost násilí, nikdy nesklouzne k úplným zvrácenostem. Hledí na několik životních osudů a nutí vás s postavami soucítit nebo je nesnášet přesně tak, jak autor zamýšlel.
Vyhrála si mě vcelku pozitivním koncem. To se u horrorů málokdy stává!

eraserhead
03.07.2022 5 z 5

Ryzí horror. Syrový, svým způsobem přímočarý, nepokoušející se o nějaké zdánlivě převratné veletoče. Naopak, plně využívá to, co horror dělá horrorem a to ho činí tak dobrým, přičemž k dobru a netuctovosti mu přidává fakt, že v závěru si čtenář legendu musí trochu dotvořit sám. Tohle je radost číst. Muzeum snů může přitížit pouze malicherné, nepřemýšlivé a pofidérní označení (byť ne přímo negativní) za kingovský horror. To se však zdaleka nebude zakládat na pravdě. Krish je svůj. Je dobrý svým vlastním způsobem. 4.5*

Štítky knihy

horory muzea

Autorovy knížky

2022  74%Muzeum snů

Kniha Muzeum snů je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce50x
Chystám se číst11x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x