Multižánrový fantasy debut - tato kniha si zaslouží vaši pozornost!

recenze

Mezi dvěma ohni (2021) 4 z 5 / Kmikuka
Mezi dvěma ohni

Autorku sleduji delší dobu, protože jakýkoli avizovaný počin na české knižní fantasy scéně, je pro mne malým svátkem. Navíc vizualizace knihy, obálky i ilustrací byla více než lákavá, až se otevřou knihkupectví a vy si budete moci vzít tuto knihu do ruky, zamilujete si ji a rozhodně ji tam nenecháte! Vím, že kniha se pohybuje na pomezí žánrů. Prostředí univerzity čar a kouzel v magickém světe ji situuje do ryze fantasy žánru, evokuje YA literaturu a snad i HP. Ale tak snadné to s touto knihou, sérií Kvadriga není a snad nebude! Už od prvních kapitol se rozkrývá romantický příběh poměrně nesourodé dvojice, mrzutého profesora a jeho krásné asistentky. Červená knihovna, jako vyšitá? Nikoli, tato kniha není tak přímočará a příběhově monotónní, jak by se mohlo zdát. Postupem se mezi běžnými často humornými, romantickými scenériemi rozkrývá temný příběh z minulosti a vědomí, že zlo nikdy nespí. Tato kniha si rozhodně zaslouží vaši pozornost a dle mého to bude skvělý dárek pro mladšího milovníka fantasy žánru i klasického vyznavače beletrie. Nechte se unést magickým světem, který je tak známý, ale přesto bizarní.
Líbí se mi propracovanost krajiny i to, jak autorka vysvětluje soulad kouzelného a „našeho“ světa. Podobně hru se slovy, v tomhle je čeština prostě boží. A pokud vám něco nesedí a říkáte si, že je to nemožné… Co je nemožné ve světě čar a kouzel? Zde vás může omezovat pouze nedostatečnost vaší fantazie!


Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Lucie Stošková

Spolupráce čtyř vládců živlů, služebníků zla, by se dozajista stala zkázou celého magického světa! Zatím jsou však jen tři, protože čtvrtý se k nim odmítá připojit. Podaří se mu zvítězit nad silou zbylého ďáblova trojlístku? Snad ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář