Mráz (I.)

recenze

Mráz (2024) / ŽanetH.
Mráz

5*/5*

Díky humbook blogeři jsem si přišla jako VIP, protože jsem si knihu mohla přečíst ještě před vydáním. Děkuji moc #spoluprace .

,,Pohádky nejsou skutečný, Shalini. A víly? Nejsou to hodný stvoření, jak si myslíš."

*Fantasy příběh, který začíná jako humorná romantika? Přesně tak bych to popsala já . I když se na prvních stránkách stane neveselá událost, je to popsané neskutečně vtipně a já se smála a zvedala obočí jakože "cože" ?. Vlastně si mě to totálně získalo a to hned podruhé. Nejdříve natěšením, že je příběh něco jako spojení Hunger games a Selekce a pak hned čtivostí a vtipem . No a ta obálka je dokonalá!

*Ava slaví své 26 narozeniny a v ten den nachytá svého kluka (který jí tvrdil, že je jeho spřízněná duše) v posteli s jinou. Vyběhne ven jen s pár svými věcmi a jde se opít do baru. V opilosti se nevyplácí řešit spoustu věcí a už vůbec né s vílím králem.
I přesto, že ho urazí, král Torin jí nabídne účast v turnaji, ze kterého má vzejít jeho manželka a padesát milionů k tomu (nebo taky smrt).
Co by asi tak mohla ztratit? Do někoho tak nafoukaného se přece nelze zamilovat. Ale Torinovu kouzlu je téměř nemožné odolat.

,,Kdybych právě neměla zlomené srdce, asi by mě okouzlil. Místo toho mi jen lezl na nervy svým neskutečným sebevědomím."

* Ještě k příběhu: Je tu spojení světa lidí a říše víl. Milovala jsem popsané vůně přirovnané k přírodě - mechu, bylin, deště, květin. Ava jako víla, vychovaná lidmi. Pár kapitol i z pohledů Torina (brala bych jich více). Poznáte zde hned několik klanů víl. Příběh vám nabídne vílí dějiny, tajemství, kletbu, jiskření, magii, intriky a neskutečný konec!!!
Také bych ráda zmínila Shalini - skvělou kamarádku Avy. A Orlu, sestru krále Torina .
Kniha má necelých 300 stran a rozhodně bych uvítala další .

Náš polibek byl první hvězdou na noční obloze - záblesk světla obklopený temnotou.

Komentáře (0)

Přidat komentář