MRÁZ

recenze

Mráz (2024) 4 z 5 / Lexikon.knih
Mráz

MRÁZ
C. N. Crawford @cn_crawford

Než se mi naskytla možnost si tuhle knížku přečíst v rámci spolupráce s Humbook.blogeri vůbec jsem netušila, že bude vycházet. Jakmile jsem si přečetla anotaci, věděla jsem, že si ji přečíst chci.
Anotace slibuje klasické romantasy, které jsem si v poslední době hodně oblíbila. A to taky od knihy dostanete. Děj není nijak složitý. Nejsou zde žádné velké odbočky od slibovaného děje, ale za to je to chytlavě napsané a osobně jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Že je dej úplně předvídatelný, bych taky ale netvrdila.
Chemie mezi postavami je reálně napsaná a pokud jste milovníci hate to love, tak se vám bude kniha pravděpodobně líbit (není to klasické hate to love, ale nějaký ten počáteční odpor tu je).
Postavy jsou hezky vykreslené a není problém si je oblíbit.
Na co bych ale upozornila je, že už na obálce je napsáno, že se jedná o kruté víly...... a to je pravda. Proto bych knížku doporučila číst až od 13/14 let. Mimo to je zde i tematizován sex, ale nemusíte se bát - Massová to není, takže detailní popisy na několik stran tu nenajdete. Jak je zde popsána krutost víl, se mi dost líbilo a chvílemi jsem byla dost překvapená.
Děj byl sice na začátku maličko bizární, ale pak se to vyvrbilo v opravdu dobré fantasy se skvělou romantickou linkou, u které jsem se culila jako blázen. A jsem opravdu zvědavá, kam se nám děj vyvrbí dál.
Jediné co mě mrzelo, bylo, že slíbená soutěž, o to kdo se stane manželkou Torina, nebyla víc rozebírána a nebylo zde víc zápasu/her, ze kterých nápadnice vypadávají.
Sexy král Torin. Co víc si přát?
Kniha je psána ich-formou z pohledu Avy a dokonce jsme se i dvakrát dočkali pohledu Torina, fňuk, fňuk, jen dvakrát.
Podtrženo sečteno, pokud máte rádi kruté víly, fantasy s romantikou, Krutého prince a máte chuť na nějakou jednohubku, jejíž konec vás překvapí, tahle knížka vás nesmí minout.
Za mě si mráz vysloužil 4/5 a budu se těšit na další díl. Mrk mrk.


Mráz Mráz C. N. Crawford

Nebezpečný turnaj, sladká odměna. Mrazivé romantasy, které vás rozpálí. Která holka by to nepřehnala s pitím, když v den svých narozenin zjistí, že ji podvádí kluk a že přišla o střechu nad hlavou? Já to zmákla během několika h... více


Komentáře (0)

Přidat komentář