Milovat a psát nebo jen psát?

recenze

Milovat a psát (2022) 3 z 5 / renulka16
Milovat a psát

MILOVAT A PSÁT
Lily King

⭐⭐⭐/5
________________________________________________

Anotace:

Casey se cítí ztracená po smrti matky. Šest let rozepsaný román, dluhy bobtnají, přátelé zakládají rodiny, jen ona se na to necítí. Potom se seznámí s milým a hezkým Silasem. O pár týdnů později s Oscarem, který je o poznání starší, má dva syny a kupu starostí. A zvláštní milostný trojúhelník je na světě. Casey se v něm zmítá mezi dvěma velmi odlišnými vztahy, z nichž každý nabízí velmi odlišnou budoucnost. A ten román přece taky musí dopsat.
________________________________________________

Recenze:

Nejprve děkuji nakladatelství Jota za zaslání recenzního výtisku!

Z knížky jsem ale lehce zklamaná. Do prvních cca sto stran se tam skoro nic neděje. Hlavně se seznamujeme se životem hlavní hrdinky Casey.

Příběh je vyprávění v ich-formě z pohledu Casey, což je fajn, to mám ráda. Ale ze začátku je styl vyprávění takový těžký. Casey tam mluví o přítomnosti a rázem vždy odbočí do minulosti, což na mě působí dost chaoticky, musíte se hodně soustředit.

Od té cca sté stránky, mě kniha začala bavit. Na scéně se totiž objevili v jejím životě dva muži. Silas, který mi přišel až moc nudný a pak Oscar, který byl přesným opakem Silase. Navíc má dva syny, kteří jsou prima rošťáci. A co se týká Casey, myslím si, že je velmi statečná na to, čím si v životě prošla a je fajn, že se nevzdává.

O samotném psaní toho tam není tolik, kolik sem čekala. Zpočátku se velká část totiž odehrává v restauraci Iris, kde Casey pracuje (díky tomu jsem měla neustále na něco chuť ).

Místy jsou někdy až hodně detailně popisovány určité situace, kde si myslím, že by bylo vhodné trochu ubrat. Například část na gynekologii. Pak zase mi přijdou některé části nelogické.

A taky Oscarova syna Johna, tam v překladu párkrát přejmenovali na Oscara.

Pokud hledáte oddechový romantický příběh s milostným trojúhelník, tak to zde až tolik nenajdete.

Komentáře (0)

Přidat komentář