Milosrdná vrána aneb svět, ve kterém nad lidmi stále převládá mor

recenze

Milosrdná vrána (2021) 2 z 5 / Knihořádky
Milosrdná vrána

Vrány žijí na okraji společnosti, přitom jsou jedinou kastou, kterou mor nepostihl. Fie se svou skupinou vran dostane příkaz najít a zneškodnit tělo šlechtice a konečně doufá, že dostane řádně zaplaceno. Jenže korunní princ Jasimir svou smrt nafingoval, aby se s pomocí Vran mohl setkat se svými spojenci a ukončit krutovládu svých předků. Je možné, že po letech výsměchu a utrpení se Vránám blýská na lepší časy?

Od této knihy jsem měla nulová očekávání a vlastně jsem do ní šla s velkým otazníkem, protože jsem si anotaci vůbec nepamatovala. Nejspíš to ale byla chyba, protože autorka se s vámi nijak nepáře. Hodí vás do rozjetého vlaku, přišoupne k vám spoustu dalších cestujících (tím myslím spoustu nových postav), a nevysvětlitelné nadpřirozeno. Připadala jsem si jako ryba na souši, úplně zmatená. Magie se zuby mi přišla z celé knihy nejzajímavější, avšak zapamatování schopností daných zubů a jednotlivých kast jsem vzdala po pár kapitolách. Hlavní postavy se po celou dobu příběhu přesouvají z místa na místo a já v tom měla po půlce knihy pořádnou kaši. Nejvíc mne trápila romantická linka, která na vrchol dortu dodala třešničku. Ještě, že to nebyl hlavní motiv knihy, jinak bych na hodnocení ještě ubrala.

Protože jsem od knihy nic nečekala, nejsem vyloženě zklamaná, ale pokud hledáte zábavnější fantasy, Milosrdnou vránu si napište až do druhé poloviny TBR listu.

SHRNUTÍ:
+ zajímavá magie a magický systém
- chaotické cestování postav
- zbytečná romantická linka

HODNOCENÍ:
2/5⭐

Komentáře (0)

Přidat komentář