Malá rudá

recenze

Malá Rudá (2020) 5 z 5 / luckak18
Malá Rudá

"Malá Rudá ztratila paměť a je zavřená v laboratoři, kde na ní dělají bolestivé pokusy. Když se jí konečně podaří utéct, ocitne se ve světě andělů a kouzel, v němž právě probíhá urputná bitva mezi dobrem a zlem. A jak brzy zjistí, ona sama v něm má nezastupitelnou roli."

Autor ve svém díle používá zajímavý styl psaní, který se podobá lyricko-epickému slohu z dob minulých a možná právě to způsobuje, že příběh sám o sobě působí vznešeně, tenhle styl je dobře čitelný, dá se u něj krásně přemýšlet a ještě líp začíst.
Příběh sám o sobě je plný dramatických zvratů, protkaných chvílemi klidu jako před bouří. Líbí se mi to, že pozorný čtenář zjistí různé informace dříve než jiní méně pozorní, protože ty informace tam jsou, jen velmi dobře ukryté v textu, méně pozorní čtenáři rozsah celé pravdy zjistí až na samém konci. Za mě velmi osobitě napsané dílo, při kterém můžete trénovat jak odvozování tak i soustředění, kvůli košatosti a rozkvětu napsaných vět. Postavy mi byli také sympatické a celý ten vytvořený svět byl také jednou z těch částí, které mi způsobili mentální fascinaci a tím pádem i to, že jsem knihu přečetla jedním dechem, to ostatně Vy, milí čtenáři poznáte už na začátku. Myslím, že nebudete mít problém se začíst. Kniha propojuje žánry Joung Adult a akční fantasy a zároveň science fiction.

Komentáře (0)

Přidat komentář