Lucy a její nový začátek

recenze

Lucy a hotýlek v Bretani (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Lucy a hotýlek v Bretani

Lucy jsem si přibalila s sebou na Maltu a dělala mi společnost v romantických uličkách Mdiny.

Americká spisovatelka Dee Ernstová se stala spisovatelkou až ve svých čtyřiceti letech. Řekla si, že její hrdinky budou věkově starší, sebejisté s jistou dávkou zkušeností. Je pravda, že Lucy už má jako hotelová manažerka leccos za sebou. Poslední roky pracovala několik let ve velmi nóbl hotelu Fielding, ze kterého se ale v jednu chvíli jeho vypaří majitel se sedmi miliony dolarů. Lucy je popotahována v médiích, své si užije s policií i právníky. Novou práci se jí díky zkažené pověsti sehnat nepodaří, a tak když přijde nabídka vést venkovský hotýlek v bretaňském Rennes, neváhá ani vteřinu. Když tam ale dojede, zjistí, že její idylická představa se nemůže víc lišit od reality.

Lucy očekává, ze bude ve svém oblíbeném kostýmku a na podpatcích dirigovat bandu pracantů, kteří budou vše budovat, aranžovat - zkrátka dělat všechnu tu namáhavou fyzickou práci. Nooo - hotel je ale ve stavu, že se musí budovat prakticky od znova a Lucy by měla být jednou z těch, kteří budou stavět nábytek, malovat zdi nebo věšet závěsy.

Co je docela komické, je fakt, že v hotelu bydlí hned několik stálých ,,obyvatel", kteří jsou nějakým způsobem partnery ve vedení. Lucy má tak k ruce šikovného řemeslníka, zahradníka, kuchaře, ale i nerudného spisovatele dětských knih.

Autorka nám tu detailně popisuje nejen Lucyino zlomené srdce, ale i renovaci celého hotelu. Tím myslím, že společně s Lucy vybíráme vhodný nábytek do pokojů, závěsy, doplňky, upravujeme zahradu. Někdy mi ty popisy přišly poněkud zbytečné a víc bych uvítala romantické pohledy, doteky a momenty mezi Lucy a Bingem - spisovatelem, který hází jednu sarkastickou poznámku za druhou. Milý bručoun, kterého si zamilujete.

Pokud dáváte přednost starším knižním hrdinům, směle do toho. Moje topka v romantice to bohužel není, ale jako čtivo na léto postačí.


Lucy a hotýlek v Bretani Lucy a hotýlek v Bretani Dee Ernst

Lucy potřebuje nový životní začátek. Devětačtyřicetiletá hotelová manažerka z New Yorku, toho času bez práce a peněz kvůli podvodu, kterého se dopustil její bývalý šéf a partner, má soukromý i pracovní život v troskách. Přišla o p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář