Křižovatka života : jeden moment a život je vzhůru nohama

recenze

Křižovatka života (2020) 5 z 5 / VasnivaCtenarka
Křižovatka života

Jen si to představte – sedíte pohodlně ve svém autě a poklidně jedete na zápas svého syna. Víte, že nemusíte spěchat, čas vás netlačí. Přemýšlíte nad svým dítětem, nad milujícím manželem a tu a tam prohodíte slovo se svým pejskem, který si pohodlně hoví na zadní sedačce a pospává. Když v tom vidíte v protisměru auto, které se nelítostně na vás řítí. Snažíte se mu vyhnout ze všech sil, ale přesto vás auto zasáhne. Vaše auto se stává neovladatelné a vy jen čekáte, co se stane. Jak to celé dopadne. Cítíte, že letíte vzduchem. Auto padá do rokle. Nepřipoutaný pes létá v autě. Narazí do vás. Slyšíte tříštící se sklo. Cítíte, jak se plech ohýbá. Dopad je tvrdý. Náraz je bolestivý. Cítíte strach, zmatek, obavy. Jdou na vás mdloby. Pes! Kde je pes? Žije? Winstone?! Jsi tady?! Winstone?! Pane Bože, musím zavolat sanitku! Nemusím, slyším z dálky sirény… Uklidni se… hlavně dýchej….

Přijíždějí záchranáři. Dostávají vás z auta a nakládají vás na lehátko. Rychlá přeprava do nemocnice. Se záchranáři komunikujete a ptáte se, kde je pes? Jeden ze záchranářů vám slíbí, že ho najde, že nemusíte mít obavy. V nemocnici vám řeknou, že jste na tom dobře. Máte jen tržnou ránu na hlavě, nějaké oděrky, naraženiny – nic zlomeného, žádné vnitřní krvácení. Ale musíte zůstat v nemocnici na pozorování.

Snažíte se dovolat manželovi a mamince. Maminka okamžitě přijíždí, manžel telefon nezvedá. Zatímco vy se vzpamatováváte ze šoku, viník nehody je na tom podstatně hůř. Jeho stav je kritický a život mu visí na vlásku.

Sestřička vám přináší krabičku s věcmi, které záchranáři našli na místě autonehody. Zatímco se díváte do krabičky, stále se snažíte dovolat svému muži. Ale jeho telefon je také v krabičce. Jak to, že je jeho telefon v krabičce? Najednou vám začne docházet, že viník autonehody je váš manžel.

Tak přesně tohle se stalo Abbie a její rodině. Abbie a její manžel Alan měli autonehodu. Abbie se dozvídá, že její manžel řídil auto pod vlivem alkoholu. A ne pod malým vlivem. Byl opilý hodně, ale Abbie ví, že tohle se jemu nepodobá. Její manžel, uznávaný kardiolog, byl velmi zodpovědný člověk! Ano – byl. Jeho stav byl natolik vážný, že autonehodu nepřežije.

A právě teď se začíná psát příběh Abbie, která se vyrovnává se smrtí manžela, se starostí o psa, se starostí o svého syna a samozřejmě o sebe sama. A aby toho neměla málo, vlivem událostí vyplouvají na povrch okolnosti, které ji vůbec netěší a které mění pohled na jejího manžela.

Nebudu více prozrazovat, abyste si měli důvod knihu přečíst, protože věřím, že si tento příběh opravdu užijete. Je to skvěle napsaná kniha, která vás vtáhne do děje tak rychle, že si ani neuvědomíte, že už máte přečtenou čtvrt knihy.

Styl, jakým je kniha napsaná, je velmi čtivý a citlivý. Musím autorku velmi pochválit, jak krásně dokáže popsat emoce Abbie. Jak krásně dokáže popsat vše, co se v příběhu děje.

Je to krásný příběh o lásce, o ztrátě, o starostech, ale také o smíření. Není to přecitlivělé příliš, ale je to citlivé tak akorát, abyste si knihu zamilovali. Tento román je určený především ženám a musím říci, že mě plně uspokojil. Je to opravdu překrásný kousek a není nic, co bych mohla knize vytknout.

Všechny postavy v knize si zamilujete. Abbie je kouzelná pro svou laskavou povahu, její syn je úžasně vychovaný. Alan – to je prostě Alan. Je to překrásný oddychový a nenáročný příběh. Knihu máte přečtenou opravdu velmi rychle.

Mě se kniha líbila velmi a já ji můžu jen a jen doporučit.

P. S. A nebojte – Winston bude v pořádku


Křižovatka života Křižovatka života Julianne MacLean

Emotivní příběh o bolestných ztrátách, šokujícím tajemství a nové naději Abbie MacIntyreová má všechno. Milujícího a úspěšného manžela, skvělého syna, krásný dům, oddaného psa a lékařskou kariéru. Jedné osudové noci se její dokon... více


Komentáře (0)

Přidat komentář