Krásné!

recenze

Pod šeptajícími dveřmi (2022) 5 z 5 / bradovav
Pod šeptajícími dveřmi

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

@conqueer.cz #spoluprace

Tak tahle kniha mě neskutečně překvapila. Kniha, která vypráví naprosto originální příběh - s podobným jsem se ještě nesetkala.

Příběh vypráví o Wallaceovi, muži, který zasvětil svůj život práci a nic jiného neznal. Muži, který byl neohleduplný, zlý a arogantní. Jeho životu dávají nahlédnout první kapitoly knihy. Tak, jak vám bude živý Wallace nesympatický, budete naopak milovat toho mrtvého.

Přesně tak, vše se totiž změní ve chvíli, kdy zemře a má se vydat na druhou stranu. Na této cestě se seznámí se smrtkou, převaděčem, duchem a mrtvým psem. Zní to pomateně? Možná, ale v reálu jde o tak poutavé a citlivé psaní. Wallace se stává milým, nesobeckým duchem, který prvně v životě získá přátele a dokonce se zamiluje.

Jenže nic netrvá věčně a tak vyšší mocnosti nechtějí dopustit, aby jako duch mezi dvěma světy zůstal navždy. Jak Wallace dopadne, co se stane s jeho láskou a do koho se zamiloval musíte zjistit sami.

Pro mě neobvyklé čtení, které bylo smutné i veselé zároveň. Velmi by mě zajímala filmová adaptace a doufám, že se jí jednou dočkám.

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi TJ Klune (p)

Když si pro Wallace na jeho vlastní pohřeb přijde Smrtka, začne mít podezření, že je asi přece jenom mrtvý. Místo aby ho zavedla rovnou do záhrobí, vezme ho do malého městečka. Na jeho okraji, kousek od silnice vinoucí se lesem... více


Komentáře (0)

Přidat komentář