Konec - originální název pro knihu o apokalypse

recenze

Konec (2019) 5 z 5 / elliot_pisces
Konec

Za tři měsíce přijde smrt. Jaké to je přesně vědět, který den a v kolik hodin umřeš? Jaké to je vědět, kolik minut, vteřin a nádechů ti zbývá? Simon se právě v takové situaci nachází. K Zemi se nekontrolovatelně řítí kometa Foxworth, která ukončí celý dosavadní život na třetí planetě od Slunce. Co dělat s posledním měsícem času, který zbývá?

Tak tahle kniha mi vyrazila dech. Upřímně, moc jsem toho od ní nečekal, protože knihy od jiných, než anglicky píšících autorů mě většinou zklamaly, ale tohle bylo jedno z mnoha příjemných knižních překvapení roku 2020. Autorův styl psaní se mi neskutečně líbil, za velké plus taky počítám kratší kapitoly a fakt, že Simon má dvě mámy. Strach všech postav byl naprosto reálný, jejich úzkost se dalo snadno pochopit a člověk měl jen málokdy potřebu někomu vzít o hlavu židlí. Párkrát jsem se u čtení zastavil a zeptal se sám sebe : A co bych v jejich situaci udělal já? Seděl jsem na posteli napnutý až do posledního písmena celé knihy a bylo mi neskutečně líto, když jsem musel Simonův končící svět opustit.

Pokud uvažujete o koupi nebo půjčení této knihy, můžu vám ji jen doporučit. Jedna velká apokalyptická jízda, od které se nebudete moct odtrhnout a nechá vás o situaci Simona a spol. ještě dlouho přemýšlet.

Komentáře (0)

Přidat komentář