Koloušek

recenze

Koloušek (2023) 5 z 5 / EvikU.
Koloušek

Kniha si mě našla sama. Neměla jsem ji v plánu nebo v seznamu, co si chci přečíst. Tento měsíc čteme v #proctemesebarvouduhy tyrkysovou obálku.

Jsem moc ráda, že se ke mně kniha dostala. Na první dojem se může zdát, že to bude klišé, název napovídá, že půjde o mladého muže se starší ženou. Ano i ne. Ten muž se tam mihne, ale hlavní hrdinka Lucie se dostává v životě do situace, ve které dostává druhou šanci. 

Bilancuje svůj dosavadní život a vyrovnává se se všemi svými vztahy k mužům. Vztah se svým otcem, který nebyl ideální. Vztah ke svému prvnímu partnerovi, k otci svého prvního dítěte, dceři Kristýně. Pak je tu snoubenec a muž, který je o hodně mladší a zamiloval se do ní

V knize jsou i závažná témata, dozvídá se krutou pravdu o své kamarádce Denise, řeší problémy spojené s prací, prožívá radosti a strasti, jak je umí naservírovat jen sám život. Může se tak zdát, že neví, co chce. Ale kdo z nás to ví? Kdo z nás také někdy nehodnotí, jestli co dělá má smysl? 

Co je tím hnacím motorem, co je nejvíc, čeho může člověk v životě dosáhnout? Je to kariéra, dítě, svatba,....pro každého něco jiného. Kniha se mi líbila nejvíc tím, že do samého konce jsem netušila, jak skončí. 

Za knihu k recenzi moc  děkuji @knihcentrum.cz .


Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Co se stane, když se do vás osudově zamiluje muž, a vy se zrovna máte vdávat? A je vůbec svatba v životě ženy radostnou událostí, nebo jen přežitkem, který mladou herečku Lucii svazuje? Měla by vstoupit do manželství, když touží b... více


Komentáře (0)

Přidat komentář