Klubovna Naděje

recenze

Klubovna Naděje (2023) 5 z 5 / Pepínotextar
Klubovna Naděje

Kniha, která popisuje prožitý a opravdový příběh Tomáše Papršteina je velice silná a živá. Měl jsem tu čest si poslechnout i osobně Tomášův příběh, který musím říci, až po přečtení knihy, získal kompletní obraz.Jak už obal napovídá je kniha maják (symbol pomoci), který hledá duše, jenž mají podobný problém, jako měl právě Tomáš. Jeho čistá výpověď a necenzurované odpovědi na dané téma jsou až inspirující. Minimálně pro ty, kterým se děje podobná věc, ale třeba se stydí, nebo je svírá strach, či jim bere odvahu a prohlubuje samotu a odevzdanost.Četl jsem knihu jako příběh a přeskakoval odborné komentáře s pocitem, že by my to zkazilo celistvost příběhu. Až po přečtení knihy jsem zjistil, že jsem udělal chybu, že kniha je velice dobře propracovaná a měl jsem to číst tak jak je kniha napsaná.
To co kniha vypráví, netýká se
tento problem jen samotného Spisovatele Tomáše Papršteina, ale dotýká se stovky možná tisíců dalších dětí, který mají podobný příběh. Klubovna naděje je určitě místo právě pro ty, kteří mají podobný problém. Knihu bych doporučil všem rodičům i dětem, malým i dospělým, běžným lidem i těm kteří s dětmi pracují. Těm kterých se příběh zdánlivě netýká, jelikož se to může stát komukoliv.Za mě doporučuji všemi deseti a je mi ctí knihu šířit dál.Děkuji Tomáši Papršteine.


Klubovna Naděje Klubovna Naděje Tomáš Paprštein

Tomáš Paprštein zažil v dětství sexuální zneužívání, manipulaci a citové vydírání. Jeho autentický příběh v podobě deníku je doplněn o vhledy odborníků a praktické rady. Dozvíte se, co vše může přispět k ohrožení dítěte, č... více


Komentáře (0)

Přidat komentář