Každá mýdlová bublina jednou praskne

recenze

Girl Online (2015) 5 z 5 / terastr
Girl Online

Známá oblíbená britská blogerka Zoe Sugg vydala svou první knihu již před několika lety. Její blog můžeme najít pod přezdívkou „Zoella“. Zaměřuje se hlavně na módu, kosmetiku a „hauly” (videa, ve kterých ukazuje, co si koupila). Na svém instagramovém profilu se může pyšnit bezmála deseti milióny sledujícími. Literárně činná nebyla příliš dlouho, vydala pouze tři knihy. Třeba nás ještě někdy překvapí dalším titulem.

Prvotina s názvem „Girl online“ všechny zaujala už díky knižnímu přebalu. Nádherná modrá vazba padla do oka každému nadšenému čtenáři. Není divu, že se ihned stala bestsellerem. Jde také o nejrychleji prodávanou britskou knihu v pevné vazbě roku 2014 - za jediný týden se prodalo skoro osmdesát tisíc výtisků.

Kniha je určena především pro dívky, které mají rády typické dívčí romány. Tahle pohádka se sladkou příchutí je postavena na motivech života obyčejné britské dívky a její úzkosti, která ji neustále provází.

Patnáctiletá slečna jménem Penny Porter píše na svůj blog. Publikuje pod přezdívkou a nikdo nezná její pravou identitu. Nepatří mezi ty, které doprovází štěstí na každém rohu. Největší trapas jí ovšem potká před celou školou. Díky internetu se nepříjemná informace rychle rozkřikne a pro Penny je to velmi těžké, jelikož poslední dobou trpí velkými úzkostmi a panikou. Její maminka vlastní svatební agenturu. Před Vánoci dostane nabídku organizovat velkou svatbu v New Yorku. Neváhá ani chvíli a ihned přijme. Aby Penny před Vánoci pozvedla náladu, beru ji s sebou, protože doufá, že její dcera přijde na jiné myšlenky.

Hlavní hrdinka dostane nejhezčí vánoční dárek. Takový dárek, o kterém sní každá dívka. Je to láska na první pohled, kterou potká ve městě plných světel, New Yorku. Byl to pohledný mladý chlapec jménem Noel. Velmi si rozumí, ale ani jeden neví, že každý před sebou skrývá důležité tajemství. Noel je známý zpěvák a Penny známá blogerka. Jak to tak bývá, každá mýdlová bublina jednou praskne.

Hlavní protagonistka má zářivé červené kudrnaté kadeře. Je milá a velmi ochotná. Nepostrádá ani smysl pro humor. Představuje pro mě ideální hlavní postavu.

Zpracování díla pojala autorka velmi povedeně. Nechybí poutavé obraty ani skvělá grafická stránka, díky které čtenář udrží pozornost. Úryvky z jejího blogu příjemně zpestří listování knihou.

Na svém kontě si Zoe Sugg připisuje další dva díly. Lákavý příběh vtáhne každého a bez přemlouvání se pročte až do konce posledního dílu „Girl online jde svou cestou”. Za mě ale stále vede první díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář