Katja

recenze

Prebudená mágia (2022) 5 z 5 / Hanulka
Prebudená mágia

KATJA

Aloha Perníčci, už jste určitě postřehli tuto fsntasy knihu Katja, která má už venku 3.díly.
A mě se do ruky dostal první díl této serie.
Moc bych chtěla poděkovat autorce Natalia Fox.

Tato kniha se řadí do žánru Young Adult Fantasy a upřímně jsem se ze začátku trochu bála, jak se tento příběh bude číst, na začátek tam bylo docela dost postav, ale po pár stranách, kdy jsem se naladila na autorčin styl psaní, se příběh četl samo.

Katja je hlavní hrdinka tohoto příběhu a zároveň princezna, ve které se najde i štipka rebelky. Když je svědkem únosu víly, rozhodne se zjistit co se to děje a vydává se na výpravu se svými přáteli.
A zde začíná nebezpečná cesta, jak to nakonec dopadne? To abyste se dozvěděli, musíte přečíst knihu.

Musím říct, že čím dál tím víc obdivuji SK tvorbu. A k ní přidávám i tuto knihu. Katja je zajímavý fantasy příběh, který v sobě skrývá nejen lásku a přátelství, ale i magii. A když se to dobře napíše, vznikne z toho něco neskutecného.

Jak už jsem zmiňovala, když jsem si zvykla na styl autorky, kniha se četla svižně a ani nevíte a jste na konci a obracíte poslední stránku se slovy - "to už?" můžou za to krátké kapitoly, což oceňuji.
Zároveň ilustrace v příběhu dodávají šmrnc a obálka? Já sice vybírám knihy podle anotace, ale musím říct, že obálka je plná magie.

Upřímně jsem si dost oblíbila Argosa ano i Katja měla své kouzlo, které nevyprchalo ani po přečtení knihy.
Závěr knihy je nabitý a ano, zaklapnete knihu a budete mít pár otázek, ale od toho tu máme druhý díl.

Za mě další super příběh od SK autorky.

Vaše MM

Komentáře (0)

Přidat komentář