Kam se ztrácí Alice Sun - Ann Liang

recenze

Kam se ztrácí Alice Sun (2024) / MaláKnihomolka
Kam se ztrácí Alice Sun

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuju @humbook a @humbook_blogeri v rámci #spoluprace.

Kniha o tom, že být Studijní mašina není v životě vše. Alice má svého školního rivala Henryho, s ním svádí snad denodenní souboj v tom, kdo bude ve škole lepší. Jenže Henry má tu výhodu, že jako všichni ostatní studenti, pochází z bohaté rodiny. Narozdíl od Alice. Navíc je Henry takový školní oblíbenec snad všech a kam vejde, tam jsou z něj všichni paf. Alice je na Airingtonu jen díky částečnému stipendiu, přes nějž se i tak její rodiče musí šíleně nadřít, aby mohla dál studovat. To se však změní, když škola zvedne cenu a její rodiče už dál jednoduše školu platit nemůžou. Jak se Alice se situací vypořádá? Potřebuje přeci Airington k tomu, aby se dostala v životě co nejdál a nejvýš. Nebo snad ne? Jak naloží se svou novou schopností být neviditelná?

Přiznám se, že jsem s Alicí ze začátku soucítila. Chápala jsem ji, i když začala své "podnikání" skrz svoji novou schopnost být neviditelnou. Jen jsem morálně byla postupně čím dál víc proti tomu, co dělala. Jenže víte co? Ono to tak asi mělo být, jelikož jsem se pak zamyslela proč to vlastně dělá, je to přeci jenom ještě mladý člověk, který by měl snít. Ne myslet na peníze, aby měla co nejlepší vzdělání. Takže ačkoliv byla akce na konci mně proti srsti, byla jsem ráda, jak se Alice zachovala a jak vlastně autorka pojala konec své knihy. Rozhodně si z toho jde vzít určité ponaučení.

Romantická linka je tu nenásilná, plyne s dějem a myslím, že je každému od začátku hned jasná. Proto do příběhu tak hezky pasuje.

Nějaké chybky to má, například mi chybělo víc informací k Alicině mizení. To mi přišlo nedotažené. Jinak však kniha stojí za přečtení, jelikož vám něco předá a čte se dobře.

4/5


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář