Jsem nadšená

recenze

Scénář na lásku (2022) 5 z 5 / bradovav
Scénář na lásku

Obálka: 3*
Hlavní postavy: 5*
Děj: 5*

@nakladatelstvimetafora @grada_cz
#spoluprace

Tak tohle byla romantická lahůdka! Knihu sem přečetla za jeden den, což u mě není zvykem.

Romantická oddechovka, která vypráví příběh Nory - maminky dvou malých dětí, které se snaží vyrovnat s tím, že od nich odešel manžel, tatínek.

Neumřel, jen byl hňup a dal přednost sám sobě před svou rodinou. Zas a znovu mě dokáže rozčílit, že někteří pánové odejdou od rodiny a jejich vlastní děti jim nechybí, dokážou je vymazat ze svého života a ztratit o ně veškerý zájem.

Maminka Nora se živí psaním scénářů a jeden její scénář, který popisuje její život si koupí Hollywood. Dílo nese název Čajovna podle domečku, který má Nora na své zahradě. Tento domeček osloví i režiséra a tak se celý tým, který se podílí na vzniku filmu dostaví na její pozemek, její trávu a začne se natáčet.

Jejího exmanžela ztvární známý herec Leo Vance. Leo je sexy chlapík, který je drzý, svérázný a postupně se víc a víc zapojuje do chodu Nořiny rodiny. Nejprve během natáčení, pak na týden, na tři týdny… až do jistého okamžiku, kdy se všechno změní. Co se stane už musíte zjistit sami.

Co se mi na knize také líbilo byl přerod Lea - nejprve mi přišel zvláštni až divný, pak sem si ho oblíbila, zamilovala, abych ho následně nenáviděla a odsuzovala, kdy v závěru jsem opět zamilovaně zavzdychala a zařadila ho na seznam mých oblíbených mužských hrdinů.

Kniha mě překvapila, zahřála na duši a potěšila mou romantickou stránku. Oddechové čtení, které doporučuji.

Závěrem si dovolím jen své přání, aby mě jednou můj syn miloval tak, jako Noru její syn.

Celkové hodnocení: 5* z 5*


Scénář na lásku Scénář na lásku Annabel Monaghan

Ne že by Nora Hamiltonová nevěděla, co je to láska. Má ji přímo v popisu práce – denně usedá k notebooku a vymýšlí zápletky scénářů romantických filmů. Dokonce i rozpad vlastního manželství dokáže proměnit v předlohu pro film – a ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář