Scénář na lásku

Scénář na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501828/bmid_scenar-na-lasku-upY-501828.jpg 4 74 21

Ne že by Nora Hamiltonová nevěděla, co je to láska. Má ji přímo v popisu práce – denně usedá k notebooku a vymýšlí zápletky scénářů romantických filmů. Dokonce i rozpad vlastního manželství dokáže proměnit v předlohu pro film – a to tak bravurně, že o látku projeví zájem sám Hollywood. A co víc, klíčová scéna příběhu se bude natáčet přímo v jejím malebném domku a hlavní mužské role se ujme nejžádanější herecký idol současnosti, pohledný a sexy Leo Vance! Zhýčkané hvězdy ovšem mívají nevyzpytatelné rozmary. Leo si usmyslí, že po skončení natáčení by rád ještě týden zůstal na místě, sledoval kouzelné východy slunce a jen tak relaxoval s Norou a jejími dětmi. Za takový zásah do soukromí je ochoten královsky zaplatit. Samoživitelka Nora by si chvíli nemusela dělat vrásky s hypotékou a kreditní kartou. A navíc, tomu zvláštnímu toužebnému lesku v Leových očích se prostě nedá odolat... Jediný týden. Sedm dní. Mrknutí oka, nebo celá věčnost, podle toho, jak se na to člověk dívá. Dost času na to, aby se Nora zamilovala. Dost času na to, aby si nechala ukrást srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Nora Goes Off Script , 2022


více info...

Přidat komentář

yonda
25.01.2024 4 z 5

Kniha vybraná naslepo v knihovně mě hodně překvapila. V rámci romantických příběhů určirě nadprůměr. Čtivý příběh se sympatickými hrdiny a neotřelou zápletkou.

Janizoun
30.08.2023 5 z 5

Nejdříve moc děkuji "Mandlevest", díky níž jsem tento román pro ženy objevila, za krásný komentář. Pěkný, romantický příběh o psaní knih, o filmu, o matce samoživitelce, dětech a náhodné lásce se mi moc líbil. Moc hezky se mi tento příběh četl. Občas jsem se usmívala, ale i slza ukápla. Knihu určitě také doporučuji. V životě té romantiky a lásky bohužel moc není, je pěkné si o tom aspoň občas přečíst.


Šárka88
14.07.2023 5 z 5

Klidný a láskyplný román s filmovým prostředím. Kniha se četla sama, i když je děj kapku průhledný, stejnak jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Nora a Leo, jejich románek opravdu jak z filmového scénáře je pohodový s kapkou zamotanosti. Nečekala jsem takovou zápletku, proč mezi sebou najednou měli prázdno, čekala jsem něco jiného, že opravdu se vrátí Ben a bla, bla. Nakonec vše dobře dopadlo a Noře jsem fandila od samého začátku a jsem ráda za splnění jejího životního cíle, každá by chtěla takového trochu Lea.

Luciska13
25.04.2023 4 z 5

Milý příběh se skvělými hlavními hrdiny a originální zápletkou. Rozhodně stojí za přečtení.

Zomy
20.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo nečekaně čtivé - natolik, že jsem to dala na jeden zátah. Motiv romantických scénářů byl zajímavým ozvláštněním.

Ovšem slibovala jsem si od toho romantickou komedie a úplně jsem se nedočkala. Samotná láska dostala tak třetinu příběhu, jestli vůbec. Ta "povinná pauza", kdy se hlavní hrdinka rozhodne všechno zvládnout sama a péct pomyslné cupcaky, byla na mě příliš dlouhá. Navíc nesnáším v zápletce velká nedorozumění a tady bylo teda pořádné. Kdyby ti dva zabojovali, trochu se snažili, nic takového se nemuselo stát.

Takže k jednomu přečtení paráda, podruhé už to ale nemusím.

Jeanine8
19.04.2023 5 z 5

Autorka píše mile, vtipně a důvtipně :-) Rozuzlení jsem neuhodla, bylo překvapivé a přitom vlastě logické a reálné. Za mě povedená, originální kniha.

Gabetka
13.04.2023 5 z 5

Neskonale čtivá a milá oddechová pohádka pro dospělé. Při čtení jsem se musela usmívat, Nora byla úžasně sympatická a svými komentáři mě celou dobu dostávala do kolen. Jako pohlazení po romantické duši a chvilkové odtržení od reality je to ta nejlepší kniha, po které jsem v poslední době sáhla.

Wabinka
11.04.2023 5 z 5

Opravdu pěkný romantický příběh se sympatickými postavami. A za jeho doporučení děkuji Mandlevest, které byla vlastně knížka taky doporučena jinými uživatelkami. Podle přebalu bych totiž o knížku asi ani nezavadila.

Mandlevest
10.04.2023 5 z 5

Tuhle knížku musím doporučit, dlouho se nestalo, abych se po celou dobu čtení usmívala:-). Obálka nic moc (původní se mi líbí více), i když ty "malované" mám dost ráda, anotace z ranku: "tak tohle ani náhodou" :-)). A přesto jsem si knížku v knihovně, díky komentářům pip11 a alzbeta4340 ( děvčata, moc děkuji:-)) vzala a udělala jsem moc dobře. Dlouho mi hlavní hrdinka nebyla tak sympatická jako Nora a její děti a Leo byl prostě neodolatelný, vůbec jsem se Noře nedivila :-). A já se bavila náramně od prvních stránek. A jelikož příběh , kterému nechybí nadhled a humor není zbytečně natahovaný, dostala jsem se, přes určité milostné peripetie, brzy ke konci, který jsem si moc přála, klišé neklišé:-). Chytrá romantika, kde prim hraje především rodinný příběh, s moc sympatickými postavami, které si určitě zamilujete. Nic víc, nic míň, ale stačilo to dokonale! Velmi příjemné překvapení, určitě ho zkuste.

Ráčkajda
16.02.2023 5 z 5

Super romantická jednohubka na odreagování, postavy sympatické, příběh jasně předvídatelný.

Lofda
15.02.2023 5 z 5

"Srdce mi zaplavuje zásadní rodičovská pravda: jsou-li děti v pohodě, nemáš žádné velké problémy."

Nora byla především máma a mě to její vyprávění naprosto dostalo.. Tenhle příběh tak krásně šlapal, jednoduše krásně napsané. A přiznám se, že toto rozuzlení jsem nečekala, i když možná mě to mohlo trknout? Ještě že dostali rozum a všechno dobře dopadlo ;-) Děkuji tímto mým oblíbeným uživatelům tady na DK za pěkné recenze, které mě přesvědčily o tom, že kniha stojí za přečtení. Stojí za to, ráda doporučím!

nina3905
12.02.2023 4 z 5

Romantikuš jednohubka, ktorá stojí za prečítanie.

Kudík
11.02.2023 4 z 5

Příjemné a nenáročné čtení o rozvedené Noře, jejích dvou dětech, a to Arthurovi a Bernadette, žijících v Laurel Ridge, kam dorazí i filmová hvězda se žhavým až doutnajícím ;) pohledem, na natáčení Čajovny, v podání Lea Vance. Další důležitou postavou je i lehce imaginární a sebestřední Ben v roli nepřítomného exmanžela. Kniha je opravdu pohodová a společně s Norou se bavím nad jejími scénáři pro romantické TV kanály, hlavně jejím matematickým a hravým stylem pro určení pohlaví, místa a zaměstnání její hlavní postavy. :)
MiniSPOILER: Chtěla jsem dát plné hodnocení, ale nemůžu, protože zápletka ohledně naprosté nekomunikace, to si (u "čtyřicátníků" v podání) scénáristky a výřečného herce neumím představit. Osobně jsem původně podezřívala z pletich Bena či Naomi.

pip11
09.02.2023 5 z 5

To byl ale příjemný příběh :) Zábava i nějaké to trápení, všeho tak akorát. Skvěle jsem si to užila a děkuji alzbete4340 za hezké doporučení.

alzbeta4340
01.02.2023 5 z 5

Vtipná a chytrá romance ze současnosti, v hlavní roli Nora - rozvedená máma dvou dětí, scénáristka béčkových romancí a Leo, hollywoodská herecká hvězda. Děj není přeslazený, funguje báječně a děti všemu dávají další jiskru. Ráda doporučuji.

knihomolkaJani
30.12.2022 3 z 5

3,5*
Tato kniha má tedy opravdu úžasné prostředí! S hlavními hrdiny je to už slabší.. :D Leo se prostě choval z počátku jako další děcko.. Ale Nora byla skvělá. V této knize zažijete realitu všedního života s velmi nečekanou zápletkou. Přiznám se, že jsem opravdu až do konce netušila a rozuzlení bylo zajímavé.
Kniha má v sobě čtivost.

Ivuska.09
21.12.2022 4 z 5

I pro mě byla kniha příjemným překvapením. Není to žádné náročné čtení, ale bavila mě. Filmová hvězda, scénáristka – samoživitelka, vlastně to propojení až překvapivě dobře fungovalo.

kristy.books
19.12.2022 4 z 5

Táto kniha ma veľmi milo prekvapila, nečakala som, že príbeh bude až taký dobrý. Podľa anotácie som očakávala vtipnú (možno až bláznivú) komédiu, a hoci tu humor nechýbal, riešilo sa tu viacero vážnejších tém.

Nora je rozvedená matka dvoch detí, ktorá sa živí písaním scenárov k presladeným romantickým filmom. Tentokrát sa však rozhodla napísať trochu iný, vážnejší scenár inšpirovaný vlastným životom, ktorý vyvolal obrovský záujem filmárov a hlavné postavy si majú zahrať dvaja z najúspešnejších hercov súčasnosti. Časť filmu sa má natáčať priamo u nej doma, v čajovni, ktorá v príbehu zohráva dôležitú úlohu. Celý štáb má po troch dňoch odísť... no Leo, herec, ktorý sa pohybuje Nore po dome a pije jej zásoby alkoholu, ju poprosí, či by u nej nemohol zostať ešte o týždeň dlhšie. Štedro jej zaplatí a ona peniaze teraz dosť potrebuje. Veď za tých pár dní sa nemôže nič stať... či?

Noru som si dosť obľúbila, po odchode manžela zostala na všetko sama, ale dokázala si poradiť aj bez chlapa. Manželstvo ju dosť ubíjalo, manžel jej neustále podrýval sebavedomie, vysmieval sa z jej práce, nepracoval, míňal peniaze, ktoré zarábala, myslel len na seba, nikdy nebol s ničím spokojný... rozvod jej vlastne dosť pomohol a teraz mohla žiť tak, ako chcela. V príbehu sa takmer vôbec neobjavil, no aj tak som ho neznášala. Nora mu nakoniec dokázala, že jej práca vôbec nie je hlúpa a ja som mala chuť zakričať "tu máš, ty kretén!" Jej syn a dcéra boli takí malí výmyselníci a dodali príbehu dávku rozkošnosti. Vždy, keď sa svojej mamy zastali a pochválili ju, ma zahrialo pri srdci.

Leo sa nepredstavil v tom najlepšom svetle, zo začiatku pôsobil ako arogantný, namyslený muž, ktorý má problémy s alkoholom. Postupne sa však ukázalo, že sa v ňom skrýva omnoho viac a toto všetko je len maska, ako sa vyrovnať s bolesťou. Páčilo sa mi, ako pomaly objavoval čaro "obyčajného" života a dokázal si získať srdcia miestnych obyvateľov.

Romantická linka bola tiež fajn, ide o enemies to lovers romantiku, ktorú mám rada, takže mi to sadlo. "Dráma" tu bola trochu dlhšia a bola som veľmi zvedavá, čo sa vlastne v skutočnosti stalo (aj keď od určitého momentu som mala isté podozrenie).

Kniha má len niečo cez 200 strán, takže som ju mala prečítanú v priebehu pár hodín. Čítanie som si užívala a s príbehom som bola spokojná, nemám k nemu žiadnu väčšiu výhradu.

stepanka0752
16.12.2022 5 z 5

Každá žena by měla mít svého Lea! Nádherný příběh :)

aNGie5
26.11.2022 5 z 5

Je to jiné a je to dobré... Víc neprozradím :)

Štítky knihy

pro ženy Hollywood herci romance

Autorovy další knížky

2022  88%Scénář na lásku
2009  63%Klik!: Život vám bude šlapat jako počítač!

Kniha Scénář na lásku je v

Právě čtených1x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce116x
Chystám se číst60x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x