Jako na Bali

recenze

Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc (2020) 5 z 5 / petra-karin4700
Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc

Znám příběh Sarah i dětí, a její knížka je přesně to, co mě vždy vrátí zpět na kouzelný ostrov. Způsob, jakým je napsaná je totiž přesně takový, jaký od takovéto knížky očekáváte. Je hravý, osobní, nijak neuhlazený ani vytržený z diktátu z českého jazyka. Prostě máte pocit, že před vámi sedí Sarah v tom svém růžovém rozvlněném oblečku, s kokosem na klíně a všechny příběhy Vám vykládá. Rozhazuje u toho rukama, za ní piští všechny děti z klubovny a Wayan se k ní tulí. A tehdy zjistíte, že Vás ta knížka vzala za srdce a díky ní jste nahlédli do světa, kde gekoni dávají dobrou noc. A příběhy samotné jsou autentické, které by nebylo možno ani vymyslet. Přesně takové, jako je Bali a Seraya. Nečekejte od knihy těžkou literaturu po vzoru Stendhala nebo Dostojevského. Tuhle knížku si s sebou vezmete v létě na pláž a odpočinete si u ní.
Nejsem odborník, pouze milovník knih, takže nemohu hodnotit kvalitu psaného textu. Pro mě je vždy důležité, že se mi kniha dobře čte, umím se vžít do děje a nemám problém si ji přečíst opakovaně. Tuhle knihu si ráda čtu ve volných chvílích. K některým kapitolám se vracím raději, protože se mi dostaly více pod kůži.
Co určitě doporučuji, je přístup ke knize. Kniha patří do oddechové literatury a jak jsem již zmínila, je to knížka, která ve Vás má vyvolat dobrý pocit a odvézt Vás od každodenních starostí.

Komentáře (0)

Přidat komentář