Inspirující a šokující kniha

recenze

Křižovatka (2017) / svetlana6770
Křižovatka

KŘIŽOVATKA
Tuhle knížku jsem přečetla jedním dechem. A i když tam je řeč o událostech, co by více sedly mužům. Tam je to všechno o rozpadu obrovské korupční struktury. Zničení této struktury udělaly fakt chytre a profesionálně. Tu akci dělali borci z elitní speciální jednotky, kteří byli vycvičení na takzvaném "Ostrově". V knížce je hromada vychytávek z práce těchto odborníků: jak sledovat, jak uvidět ty, co sledují, kamufláž, rozmístění "kontrolek", práce s podvědomím, charteristiky a Zvláštnosti psychiky jiných lidí.

"..Snaží se zcela ovládnout pozornost vybrané oběti a paralyzovat ji iluzorní touhou jako hroznýš králíka. Člověk si ani nevšimne, jak se chytá na udičku a jak se dobrovolně loučí s posledními penězi. Ubránit se podobné spontánní hypnóze může každý. Úplně postačí udělat jednoduchou věc odvrátit pohled, prudce vstát nebo odejít, nebo provést nějaký jiný pohyb, a zejména to nejdůležitější zaměřit své myšlenky jiným směrem. Jestliže je před vámi energický podfukář, přejít do útoku ve vysokých tónech. Pak hypnotický vliv zmizí jako mávnutím proutku.
"Situace je komplikovanější při střetu s profesionály, korifeji hypnózy. Zde je nutná neuvěřitelná síla vůle, aby člověk odolal náporu cizí moci na vědomí. Ne nadarmo je hypnóza aktivně používána zpravodajskými službami všech předních zemí světa. Hypnóza je tajným prolomením osobnosti vyvolávajícím dobrovolné otroctví."

To znamená, že tam pracovali ti, před jejichž metodami odpočívá police, KGB a GRU.

"Plukovník celý ten proces prociťoval tak reálně, jako by neměl ani kůži, ani kosti, ale jen lehce přístupné vnitřní orgány. Se zástavou srdce cirkulace krve nevyhnutelně ustala a plukovník pochopil, že ztrácí vědomí. Ale místo toho, aby celou vahou dopadl na zem, pocítil, že jeho tělo klesá plavně jako do měkkého peří. Z nějakého důvodu si v tomto okamžiku připomněl, že v dávném dětství také tak padával, vždy zachycen starostlivýma rodičovskýma rukama. Poslední myšlenka, která ho napadla, byla: Jak vše hloupě dopadlo, všechno je hloupé v tomto světě..."

Jsou zde popsány techniky snižování úrovně bolesti, kterou organismus zažívá, stejně jako tajemství, jak vidět situaci z pohledu rozšířeného stavu vědomí.
Jsou zde některé okamžiky pro ty s pevnými nervy, neboť jsou osvíceny činy některých zbědovaných zločinců. Ale hlavní věcí, kterou kniha ukazuje, je, že i obrovskou zločineckou organizaci lze neškodně zneškodnit s co nejmenším poškozením pro všechny zúčastněné, používaje mistrovství, noblesu a respekt k lidskému životu. Kniha ze série "nejen k přečtení". Je dostupná k bezplatnému stažení na internetu.

Komentáře (0)

Přidat komentář