Horor a mrtvoly

recenze

Návrat do Bransonu (2023) 4 z 5 / bradovav
Návrat do Bransonu

Návrat do Bransonu - @lubyssek.art
***************************************
Obálka: 5*
Hlavní postavy: 4*
Děj: 4*

V minulém roce jsem se zapojila do knižní štafety na autorovo první dílo. Jeho Vendetta se mi líbila co do zápletky, ale Lubošovi jsem vytkla to, že jeho postavy jsou bezcitné a zlehčují úmrtí kolem sebe.

Velice mě překvapilo, že když Luboš vybíral první čtenáře jeho nové knihy, pokračování Vendetty, oslovil přes @renulka16 i mě. Je vidět, že mu záleží na zpětné vazbě, se kterou chce pracovat a posouvat se dál i na úkor případně negativní recenze. Toho si moc cením a vážím.

Jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Sama bych pokračování asi nedala šanci a Luboše odepsala. A to by byla velká chyba! Jeho druhý díl je totiž daleko lepší! Jeho hlavní postavy se staly citlivými, poznaly lásku k druhým a celkově se staly reálnějšími. Dílo zároveň neztratilo na svém spádu, který čtenáři vychvalují - tady prostě nečekejte žádnou omáčku navíc. Od první do poslední řádky se pořád něco děje.

Celou dobu nevíte, kdo je vrah a každého chvíli podezříváte. Následné odhalení vraha a motivu vás vlastně zklame, protože jste chtěli dál přemýšlet a vymýšlet vlastní teorie. Ta má bohužel nevyšla, ale třeba se dočkám a vraždit začne v dalším díle :)

Kromě rychlého spádu a napínání do poslední chvíle je tu opět velké množství mrtvol a hororových prvků, kdy například naivní chování některých postav mě přivádělo k šílenství.

Než se vyjádřím k celkovému hodnocení ráda bych zmínila obálku, která se mi opravdu moc líbí - jak zvolenými barvami, provázaností s první obálkou, tak i svou jednoduchostí. V jednoduchosti je prostě krása.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

Moc děkuji @lubyssek.art za příležitost i možnost poznat ho blíž - protože i když to nemůže mít v hlavě v pořádku (je tam vážně hodně mrtvol, fakt) tak naprosto zbožňuju jeho smysl pro humor a rozebírání jeho díla v chatu mi bude chybět

#veructe #cticeskeautory #kniha #recenze #brzyvyjde #sledujmedamtivedetaztoprijde


Návrat do Bransonu Návrat do Bransonu Luboš Hejda

Hrdinové z Vendetty v Bransonu musí opět spojit své síly, aby vyřešili úmrtí, které se pro jednoho z nich stane osobním. Přesně rok po vražedném řádění městem Branson znovu protéká krev. Valerie s Rayem jsou nuceni se vrátit do r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář