Návrat do Bransonu

Návrat do Bransonu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525648/bmid_navrat-do-bransonu-65463a80e7717.jpg 5 6 3

Hrdinové z Vendetty v Bransonu musí opět spojit své síly, aby vyřešili úmrtí, které se pro jednoho z nich stane osobním. Přesně rok po vražedném řádění městem Branson znovu protéká krev. Valerie s Rayem jsou nuceni se vrátit do rodného města, ve kterém přišli o mnoho svých přátel a sami jen o kousek utekli jisté smrti. Rayova matka byla brutálně ubodána a zdá se, že vrah tentokrát nemá spadeno jen na Valerii. Kdokoli může být jeho novým terčem. Jaký je vrahův motiv tentokrát? Budou mít přeživší bransonského masakru dostatek štěstí, aby nad vrahem vyzráli znovu a zároveň neokusili ostří jeho nože?... celý text

Přidat komentář

tereza4104
19.12.2023 5 z 5

Druhý díl
Ve druhém díle, jak již název knihy napovídá, se vracíme do Bransonu, který před rokem zasáhla tragédie v podobě vražd několika mladistvých. Přeživší Valerie a Ray si mysleli, že po úmrtí svých kamarádů se do rodného města již nevrátí ale okolnosti tomu chtěly jinak. Branson je opět v sevření chladnokrevného vraha, který po sobě nezanechává stopy a vraždí jednoho obyvatele po druhém. O co jde maskovanemu útočníkovi tentokrát?
Mezi prvními a druhým dílem nastal obrovský skok dopředu. Je znat, že na druhém dílu si dal autor více záležet, vzal si k srdci připomínky k prvnímu dílu a dokázal se posunout. Předevsim vyzdvihuji propracovanost postav a větší zapojení "dospělých". Ti mi v prvním díle chyběli, resp. jejich účast na dění. Osobně mi rozhovory mezi dospělými/dospělými s mladistvymi sedli více než jen rozhovory mezi mladistvými v prvním díle. Tam mi jejich fráze občas nesedly ve smyslu "takhle by to přece teenager nikdy neřekl". Zde jsem dialogům, myšlenkám a celkově jednání více věřila.
Dej jde velmi rychle dopředu. Vše se odehraje během pár dnů. Nejsou zde žádné zbytečne odbocky. Má to spad, napětí, energii. Člověk chce otáčet stránku za stránkou, aby se konečně dozvěděl, kdo má všechny vraždy na svědomí. Onu postavu jsem tipovala již několik stránek před koncem, jen mi chyběl motiv. V rozuzleni nechybí moment překvapení, který se autorovi 100% povedl.
Věřím, že každý si zde najde oblíbenou postavu. Pro mě to byla dvojice Raye s Valerií. Fandila jsem jim, aby se jim i podruhé podařilo překonat všechny překážky a užili si konečně trochu klidu. Naopak jsem příliš nesympatizovala s vedoucím detektivem. Byl to pro mě tak trochu nešikovný ňouma.
Opět chvalim krásnou obálku (jsem zvědavá jaká barevná kombinace prijde s třetím dílem ) i vnitřní grafiku. I takové detaily jako červené číslování stránek.
Obě knihy rozhodně doporučuji a jsem moc ráda, že jsem obě mohla podpořit, aby došlo k jejich vydání. Těším se na pokračování a přeji autorovi hlavně spoustu čtenářů a inspirace.

mira2942
05.12.2023 5 z 5

V druhým díle bude už všechno jasný Tak to byla moje první myšlenka, když jsem začal číst pokračováni druhého dílu. OMYL! Opět a znova se budu opakovat, že do finále a znovu jako v prvním díle, byla má domněnka milná! Musím říct že druhý díl rozhodně co se týče kvality, zastínil ten první. Autor se neskutečne ukázal, jako velice nadaný a zdatný autor horrorové literatury, která v ČR není ternk ani tak populární, nemohu si pomoc ale 5* zaslouženě!


karinga
03.12.2023 5 z 5

Přesně rok po vražedném řádění ulicemi Bransonu znovu protéká krev.
A není jí málo. Za mě se autor neskutečně literárně posunul. I když se mi Vendetta líbila (zejména ústřední postavy a fakt neskutečně šmrncovní konec), tohle je ještě o level výš. Teenageři Valerie s Rayem tu hrají malinko druhé housle a do popředí se dostává dost svérázná reportérka Kirsty (mimochodem je to pěkná potvora) a policista Cooper (toho známe z jedničky).
Hrají o čas. Útoků totiž přibývá. Souvisí řádění maskovaného vraha nějak s návratem Val a Raye do Bransonu? Vrahem může být kdokoli... Vážně kdokoli. Autor mě totiž hned několikrát svedl na falešnou stopu (tleskám!).
A za mě palec nahoru i za ty nádherně zpracovaný barevný předěly mezi kapitolami.
Sečteno podtrženo: skvěle napsaný slasher, který vám nedá spát.

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

2022  71%Vendetta v Bransonu
2023  90%Návrat do Bransonu

Kniha Návrat do Bransonu je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce30x
Chystám se číst10x
dalších seznamech1x