Hodná holka, zlá krev – YA thriller i pro dospělé

recenze

Hodná holka, zlá krev (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Hodná holka, zlá krev

Po minulých událostech se Pipa Fitz-Amobiová věnuje svému novému podcastu, kde zveřejnuje podklady k vyřešenému případu. Obliba pořadu je velká, a i proto se na ní s prosbou obdátí její spolužák. Jeho bratr totiž zničeho nic zmizel, a protože je dospělý a již několikrát odešel z domova, policie nemá důvod po něm vyhlásit pátrání. A tak, i když se Pipa do případu nechce plést, přece jen spouští své nové vyšetřování

První díl této série, tedy Návod na vraždu pro hodné holky, mě hodně překvapil a nadchnul, proto kniha Hodná holka, zlá krev byla jednou z těch, na jejíž vydání jsem letos velmi netrpělivě čekala.
A hned ze začátku tu mám jedno upozornění – pokud jste Návod na vraždu pro hodné holky ještě nečetli, určitě se do druhého dílu nepouštějte – je potřeba číst knihy postupně!

Hodná holka, zlá krev – YA thriller (i pro dospělé čtenáře), je opět naprosto skvělý. Příběh navazuje na předchozí díl, proto tu potkáváme již známé postavy, stejně tak hlavní hrdinkou zůstává sedmnáctiletá Pipa. A stejný zůstává i styl příběhu – tajemství, napětí, intriky, prostě vše, co by thriller měl mít. Je zde však i viditelný posun – nejen v technologiích, které nyní Pipa využívá, ale také v jejím chování – Pipa nám postupně víc dospívá, a i předešlý případ na ní zanechal jisté stopy.

Kniha je velmi čtivá, svižná, zápletka originální. Stejně jako u prvního dílu se i zde obejdeme bez extrémního násilí, bez přeslazených scén, prostě idální. I když já osobně se musím přiznat, že první díl se mi líbil o maličko víc. Přišel mi svižnější a tajemnější, ale tím rozhodně nechci nechci snižovat úrověň této knihy.
Velmi mě potěšilo, že zůstal zachován i celkový vzhled knihy – měkká vazba jí sluší, grafické zpracování dělá knihu atraktivní.

Tuhle sérii mohu s klidným svědomím doporučit všem, bez rozdílu věku, a už teď jsem velmi zvědavá, co bude Pipa vyšetřovat příště...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).


Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

NĚKDO zmizel beze stopy. NIKDO nechce mluvit. Ale tentokrát VŠICHNI naslouchají. Zmizel Jamie Reynolds. Policie nic nedělá. Ani Pipa se nechce do případu zaplést, není přeci žádný profík. Jamieho rodina se k ní ale obrátí o ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář