Hodná holka, zlá krev – YA thriller i pro dospělé

recenze

Hodná holka, zlá krev (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Hodná holka, zlá krev

Po minulých událostech se Pipa Fitz-Amobiová věnuje svému novému podcastu, kde zveřejnuje podklady k vyřešenému případu. Obliba pořadu je velká, a i proto se na ní s prosbou obdátí její spolužák. Jeho bratr totiž zničeho nic zmizel, a protože je dospělý a již několikrát odešel z domova, policie nemá důvod po něm vyhlásit pátrání. A tak, i když se Pipa do případu nechce plést, přece jen spouští své nové vyšetřování

První díl této série, tedy Návod na vraždu pro hodné holky, mě hodně překvapil a nadchnul, proto kniha Hodná holka, zlá krev byla jednou z těch, na jejíž vydání jsem letos velmi netrpělivě čekala.
A hned ze začátku tu mám jedno upozornění – pokud jste Návod na vraždu pro hodné holky ještě nečetli, určitě se do druhého dílu nepouštějte – je potřeba číst knihy postupně!

Hodná holka, zlá krev – YA thriller (i pro dospělé čtenáře), je opět naprosto skvělý. Příběh navazuje na předchozí díl, proto tu potkáváme již známé postavy, stejně tak hlavní hrdinkou zůstává sedmnáctiletá Pipa. A stejný zůstává i styl příběhu – tajemství, napětí, intriky, prostě vše, co by thriller měl mít. Je zde však i viditelný posun – nejen v technologiích, které nyní Pipa využívá, ale také v jejím chování – Pipa nám postupně víc dospívá, a i předešlý případ na ní zanechal jisté stopy.

Kniha je velmi čtivá, svižná, zápletka originální. Stejně jako u prvního dílu se i zde obejdeme bez extrémního násilí, bez přeslazených scén, prostě idální. I když já osobně se musím přiznat, že první díl se mi líbil o maličko víc. Přišel mi svižnější a tajemnější, ale tím rozhodně nechci nechci snižovat úrověň této knihy.
Velmi mě potěšilo, že zůstal zachován i celkový vzhled knihy – měkká vazba jí sluší, grafické zpracování dělá knihu atraktivní.

Tuhle sérii mohu s klidným svědomím doporučit všem, bez rozdílu věku, a už teď jsem velmi zvědavá, co bude Pipa vyšetřovat příště...

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis).

Komentáře (0)

Přidat komentář