Havraní spolek

recenze

Havraní spolek (2024) 4 z 5 / knihaknihou
Havraní spolek

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s Albatros Media.

Nejdřív jsem si myslela, že si Havraní spolek a já nebudeme rozumět, ale po pár desítkách stránek jsem svůj názor změnila.

Co k tomu vedlo?

Začátek se mi těžko četl, což přikládám stylu překladu, na který jsem si musela zvyknout. Co se týče stylu autorčina psaní, to je něco, na co jsem si také delší dobu zvykala. Příběh mě ale do sebe vtáhl už od začátku a nepustil mě až do poslední stránky.

Celková atmosféra příběhu mě vtáhla do mých teenagerských let, kdy jsem koukala na seriál o čarodějích “The Secret Circle, který jsem naprosto milovala.

Kniha není na pohodové čtení u kterého vypnete, jedná se o promyšlený příběh plný informací. V příběhu je hodně postav, takže musíte držet krok a zapamatovat si hodně detailů, ale stojí to za to. Každá postava do jedné mi přirostla k srdci a já s nimi prožívala vše, co se jim dělo. Konec je zároveň krásný a smutný a pro to já mám slabost. A už se nemůžu dočkat dalšího dílu!


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář