Excelentní debut oblíbené ilustrátorky

recenze

Víla Muchomůrka (2024) 5 z 5 / veruptackova
Víla Muchomůrka

Ilustrace Ivony Knechtlové pravděpodobně znáte díky velmi oblíbené Anně ze Zeleného domu. Víla Muchomůrka je debutem této oblíbené ilustrátorky, který rozhodně stojí za vaši pozornost.

Je mnoho dětských knih, které jsou opravdu krásné po vizuální stránce. Příběh, který se v nich ukrývá už však v některých případech tak povedený není. Ivoně Knechtlové se však povedlo oboje zvládnout na jedničku. Protože rozhodně spadá do kolonky "dětské knihy s přesahem". Tuhle dětskou knihu prostě chcete s dětmi číst!

Dokonalé ilustrace jsou důvodem, proč Víla Muchomůrka vzbudí zájem i malých dětí. Kniha je primárně určena pro děti od 6 let. Osobně si však myslím, že je tohle doporučení kvůli rozsahu, a ne složitosti příběhu. Alespoň tak soudím podle mojí téměř čtyřleté knihomolky, která neměla problém s porozuměním textu a knihu jsme prostě četly několik večerů na pokračování.

Doufám, že Ivona Knechtlová bude nadále nejen ilustrovat, ale i psát a už se těším na nějakou její další knihu. DOPORUČUJU!


Víla Muchomůrka Víla Muchomůrka Ivona Knechtlová

Věděli jste, že když houba do široka rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a že dohlížejí na to, aby zde bylo všechno v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která - sotva se u své... více


Komentáře (0)

Přidat komentář