Dvě oběti

recenze

Dvě oběti (2023) 3 z 5 / ElisR1
Dvě oběti

Dvě oběti jsou takovou příjemnou detektivní jednohubkou, která je ale napsaná pro mě podivným stylem vyprávění. Samotný začátek je velmi slibný. Hned v prologu na nás čeká akce i napětí a čtenář je příjemně nalákán na zápletku, kterou je potřeba vyřešit.
Jenže pak se pohled vyprávění přenese na hlavní hrdinku - detektiva Rachel Kingovou a příběh se začne stávat poněkud chaotickým. Možná to bylo právě hlavní hrdinkou, která si moje sympatie příliš nezískala, protože byla dost vznětlivá a hlavně netrpělivá a všechny neustále popoháněla, takže jsem měla pocit, jako by popoháněla i mě a styl vyprávění knihy mi tak přišel dost zrychlený.
Samotný příběh sleduje několik dějových linek a zločinců, které se postupně proplétají. A věřte mi, když řeknu, že se u nich rozhodně nebudete nudit. Knize totiž nechybí akce a i nějakých těch násilnějších scén se zde dočkáte.
Kromě detektivních zápletek se zde řeší i osobní život hlavní hrdinky. To samotný děj nijak nezpomaluje, spíše ho jen zpestřuje.
Dvě oběti jsou druhým dílem série, a pokud jste ještě nečetli předchozí, tak se nemusíte bát, že byste se nějak ztráceli. Autorka důležité události předchozího dílu připomíná, i když sama za sebe musím říct, že mě v některých chvílích mrzelo, že jsem jedničku nečetla.
Knihu Dvě oběti bych označila za odpočinkovou detektivku, která má sice hodně zápletek, ale nemusíte u ní tolik příliš přemýšlet a díky krátkým kapitolám a velké čtivosti vám ani nezabere tolik času.

Kniha Dvě oběti je vhodná pro všechny čtenáře, kteří hledají nenáročnou detektivku na pár dní. Méně sympatickou hlavní hrdinku vyvažuje větší množství dějových linek, které vás rozhodně nudit nebudou.

Hodnocení 3,5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Moba


Dvě oběti Dvě oběti Helen H. Durrant

Detektiv Rachel Kingová musí řešit další zapeklitý případ. Na staveništi je totiž nalezeno tělo mrtvé ženy. Jedná se o zdravotní sestru Agnes Mooreovou. Ale přijde ještě něco horšího. Záhy je na stejném místě nalezeno další pohřbe... více


Komentáře (0)

Přidat komentář