Dívka beze jména – Josie Quinn se vrací

recenze

Dívka beze jména (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Dívka beze jména

Po předchozích událostech se z Josie Quinnové stala náčelnice a (bohužel) nemá ani nouzi o nové případy. Právě ji zavolali na místo činu – žena na místě je skoro bez známek života, ale zdá se, že se jí podaří zachránit. Vypadá to jako případ vloupání a použitím násilí, ale jen do chvíle, než je v obývacím pokoji nalezena kolébka pro dítě. Po prohlídce domu se zjistí, že žena je čerstvě matkou a tak vyvstává otázka – kde je to dítě?

Knížka Mizející dívky, první díl série, se mi moc líbila, a tak jsem samozřejmě nemohla vynechat ani toto pokračování.

Do rukou se mi tedy dostala detektivka s nádhernou obálkou, která si zachovala i některé klady předcházejícího dílu. A tím myslím například čtivost, poměrně krátké kapitoly, velkou dávku napětí či akčnost. Hlavní hrdinka Josie Quinnová je možná ještě víc tvrdohlavá než minule, takže se zapojila i do vyšetřování, které by ji v běžném životě jistě nebylo vůbec dovoleno. Ale Josie mě stále baví, i když by mohla malinko ubrat ve své náruživosti.

Příběh se mi líbil, jenže mám svá „ale“ - obsahuje velké množství postav, což mi většinou nedělá moc problémy, ale tady už toho bylo opravdu dost, a také mi přišel příběh až moc překombinovaný. Hlavní zápletka byla skvělá, a i když na konci vše do sebe zapadlo, některé části mi přišly zbytečné. Celkově se mi tento díl zdál malinko slabší než Mizející dívky.

Pokud máte rádi akční, čtivé příběhy, rozhodně s touto sérií neuděláte chybu. Třetí díl (Matčin hrob) vyjde už letos na podzim a já si ho určitě nenechám ujít.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Grada Publishing (Cosmopolis).

Komentáře (0)

Přidat komentář