Dívka beze jména – Josie Quinn se vrací

recenze

Dívka beze jména (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Dívka beze jména

Po předchozích událostech se z Josie Quinnové stala náčelnice a (bohužel) nemá ani nouzi o nové případy. Právě ji zavolali na místo činu – žena na místě je skoro bez známek života, ale zdá se, že se jí podaří zachránit. Vypadá to jako případ vloupání a použitím násilí, ale jen do chvíle, než je v obývacím pokoji nalezena kolébka pro dítě. Po prohlídce domu se zjistí, že žena je čerstvě matkou a tak vyvstává otázka – kde je to dítě?

Knížka Mizející dívky, první díl série, se mi moc líbila, a tak jsem samozřejmě nemohla vynechat ani toto pokračování.

Do rukou se mi tedy dostala detektivka s nádhernou obálkou, která si zachovala i některé klady předcházejícího dílu. A tím myslím například čtivost, poměrně krátké kapitoly, velkou dávku napětí či akčnost. Hlavní hrdinka Josie Quinnová je možná ještě víc tvrdohlavá než minule, takže se zapojila i do vyšetřování, které by ji v běžném životě jistě nebylo vůbec dovoleno. Ale Josie mě stále baví, i když by mohla malinko ubrat ve své náruživosti.

Příběh se mi líbil, jenže mám svá „ale“ - obsahuje velké množství postav, což mi většinou nedělá moc problémy, ale tady už toho bylo opravdu dost, a také mi přišel příběh až moc překombinovaný. Hlavní zápletka byla skvělá, a i když na konci vše do sebe zapadlo, některé části mi přišly zbytečné. Celkově se mi tento díl zdál malinko slabší než Mizející dívky.

Pokud máte rádi akční, čtivé příběhy, rozhodně s touto sérií neuděláte chybu. Třetí díl (Matčin hrob) vyjde už letos na podzim a já si ho určitě nenechám ujít.

Za recenzní výtisk moc děkuji nakladatelství Grada Publishing (Cosmopolis).


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář