Detektivka z temného prostředí psychiatrické léčebny

recenze

Hlasy (2017) 4 z 5 / Záhadný
Hlasy

Zprvu musím zmínit, že nejsem fanouškem detektivek, ale zaujala mě anotace a děj zasazený v psychiatrické léčebně. Proto jsem se rozhodl ke koupi knihy a investice za knihu rozhodně nelituji.

Na autorce je poznat, že působila několik let jako redaktorka v nakladatelství odborné lékařské literatury, což dodává celému ději a lékařské terminologii na věrohodnosti. Při čtění máte skutečně pocit, že se nacházíte v psychiatrické léčebně a vžíváte se do role traumatizovaných pacientů, o kterých budete dlouho přemýšlet, jestli se jejich výpovědi zakládají na realitě, nebo jsou pouhým výplodem jejich chatrné mysli.

Postavy jsou vykresleny uvěřitelně a autorka vás bude po celý děj mystifikovat, kdo je skutečným vrahem. Kromě hlavní dějové linie se dozvíte i něco ze života hlavních protagonistů, takže pokud máte rádi sblížení s postavami, které vás příběhem provází, budete spokojeni. Soukromé problémy kriminální komisařky mi přišly věrohodné a někteří se v nich mohou i vidět. Autorka se nebojí sáhnout až na nejtemnější dno lidské mysli a některé osudy pacientů jsou opravdu hrůzostrašné. Jedná se o temnou detektivku, která dle mého názoru zaujme i čtenáře, kteří tomuto žánru příliš noholdují. Předchozí díly jsem nečetl, ale prožitému zážitku z četby to nijak neuškodilo. Takže pokud máte rádi příběhy, které se odehrávají v ústavu pro duševně choré, je tato knížka přesně pro vás.

Komentáře (0)

Přidat komentář