Detektivka, kterou byste si neměli nechat ujít!

recenze

Neodpovídej (2023) 5 z 5 / okeey
Neodpovídej

Poslouchám podcast Opravdové zločiny, jehož je autorka knihy Lucie Bechynková zakladatelkou a moderátorkou, společně s Barčou Krčmovou. Líbí se mi její humor, vyjadřování a to, jak na lidi působí, viděla jsem se s ní na křtech a knižních akcích a nikdy nezklamala. Takže když přišla příležitost přečíst si její první detektivku ještě dřív než vyjde, vůbec jsem neváhala. Znám její styl psaní a naprosto mi sedl. A taky mě kniha přesně podle očekávání nezklamala, naopak jsem nadšená!
Lucka použila zkušenosti, které nasbírala za poslední roky, kdy se true crime tématice věnuje intenzivně a je to znát. Příběh má spád, napětí, zkrátka ten správný "vibe", pro dobrou detektivku. Čekají tu na nás nástrahy online seznamek a sociálních sítí, což je těžké téma, které autorka v knize otvírá a postupně nás provází na pozadí děje. Nicméně hlavní příběh jsou vraždy spáchané sériovým vrahem, ke kterému bohužel nejsou žádná vodítka. To je úkol pro skupinu vyšetřovatelů, kteří se případu snaží přijít na kloub.
Kniha se mi líbila moc, postavy byly sympatické a kdyby bylo pokračování, tak bych se ale vůbec nezlobila! Luci, tohle se Ti vážně povedlo, stejně jako Tvé knihy předchozí a já se těším na další!

Komentáře (0)

Přidat komentář