Dcera měsíční bohyně - svěží závan asijského fantasy

recenze

Dcera měsíční bohyně (2023) 5 z 5 / Annabelle
Dcera měsíční bohyně

Po Šesti rudých jeřábech se, díky Ocelotu, vydáváme opět do prostředí asijské mytologie. Tentokrát se seznámíme s pověstí o Čchang-e neboli o měsíční bohyni, která vypila elixír věcného života. Tento elixír byl ovšem odměnou pro jejího manžela a ona u mnohých za svou krádež upadla v nemilost. Autorka Sue Lynn Tan si pověst lehce upravila a začala vyprávět příběh Xingyin dcery měsíční bohyně, kterou její matka léta chránila a tajila její existenci před Nebeským císařem.

Autorka píše opravdu čtivě a především také velmi a to opravdu velmi detailně a propracovaně, což čtenáři plně umožní nasát atmosféru prostředí, pochopit složitost vztahů mezi postavami a především se vžít do pocitů hlavní hrdinky, která mi v mnohem připomínala mou oblíbenou Mulan.

Téměř jako v každém Young Adult na čtenáře čeká také špetka romantiky, milostný trojúhelník, který je ale spíše vedlejší záležitostí, nechybí ani intriky, magie, draci, rozmanité světy a proradní démoni toužící se zmocnit Nebeského trůnu. Dcera měsíční bohyně se mi opravdu moc líbila, především díky své originalitě a příběhu o dívce, která musí překonat mnohé, aby zachránila své nejbližší. Dcera měsíční bohyně je vskutku velmi povedené a především originální fantasy, které čtenáři tohoto žánru nesmí minout. Už teď se těším na další díl a prosím Více asijských fantasy!

Děkuji Mega knihám za poskytnutí knihy k recenzi.

Komentáře (0)

Přidat komentář