Čtvrté křídlo

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / _holka_s_knihou
Čtvrté křídlo

Já vám říkám, tohle chcete číst, kniha se mi mooooc líbila a musíte ji číst. Jedno velké ANO!

Violet Sorengail se už od dětství chtěla stát písařkou, její otec jí vždy vedl ke knihám a lásce k nim. Zbytek její rodiny matka, sestra a zesnulý bratr, ale byli dračími jezdci. Violet se ale až moc jednoduše lámou kosti a je menší než ostatní. Nicméně její matka se pár měsíců před vybíráním kvadrantů rozhodne, že Violet půjde do kvadrantu jezdců. Violet má jen pár měsíců na trénink se sestrou. Pokud se Violet chce dostat do prvního ročníku musí přejít parapet, což je velká výzva. Vzhledem k tomu, že je už od začátku jasné, že Violet bude ve škole studovat, parapet přejde a začíná její první ročník.
Jezdecký kvadrant je známý tím, že je velice drsný a je jednoduché zde zemřít. Fyzická síla je zde potřeba, ale Violet všem dokáže, že vědění je také forma síly. Violet je přiřazena do čtvrtého křídla velitelem křídla je Xaden Riorson, před kterým ji všichni varovali. Violetina matka, totiž popravila Xadenova otce. Ve čtvrtém křídle je i Dain Violetin přítel z dětsví. Violet si ve škole najde i spoustu kamrádů Rhihanon, Ridoca, Liama...
-
Celá kniha je skvěle napsaná, autorka nás nenechává dlouho čekat a hned se něco děje. Skvělé prostředí školy, která je smrtící a nikdy nevíte, co na Vás čeká. Musíte zvládnout každou výzvu, jinak zemřete. Violet je velkým terčem jelikož je dcerou generálky, ale nejvíce se bojí Xadena. Je nebezpečný, silný a smrtící. Samozřejmě zde máme enemies to lovers trope. Autorka zpracovala vztah mezi našimi dvěma hrdiny naprosto skvěle! Neustálé jiskření. Xaden je skvělý a věřím, že si ho zamilujete. Dále tady jsou draci, jsou naprosto úžasní a sarkastičtí. Určitě se s nimi nikdy nebudete nudit. Draci jsou neustále s Vámi a můžete s nimi komunikovat beze slov, což je výhodou i není. Potrženo sečteno Čvrté křídlo je skvělá kniha a dle mého názoru si zaslouží hype, který kolem ní je. V knize je spoustu plot twistů, kvůli kterým nebudete ani dýchat a o konci nemluvě.
5/5!
~
Za reading copy moc děkuji @humbookblogeri @humbook #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář