Čtení nejen pro dospívající dívky

recenze

Písnička pro Klaudii (2023) 4 z 5 / renulka16
Písnička pro Klaudii

Minulý rok se mi dostala do rukou kniha Prázdniny za trest. Kniha od Petry Langové a já si ji zamilovala. Okamžitě mi totiž připomněla knihy Lenky Lanczové, na které jsem vyrostla a díky které jsem začala číst.

Jinak to není ani v případě této knihy - Písnička pro Klaudii. Opět mě příběh vtáhl do mládí a já si příběh užívala s hlavními hrdiny. Velice oceňuji, že Petra umí psát knihy pro mládež, ale svým způsobem prostě sednou i starší generaci a toho si fakt vážím!

K tomuto příběhu mám však jednu výhradu a to, že je docela dost překombinovaný a díky tomu mi to celé nepřijde až tolik reálné. Na druhou stranu, byť je to klasická oddechovka, tak díky všemožné kombinaci není příběh tolik předvídatelný, což jistě mnoho z Vás ocení.

Tato kniha osloví zejména dospívající dívky, ale i starší ženy, které si rady zavzpomínají na své mladí. Dále taky ty, který milují venkov, táboráky a koně. Já tedy koně fakt nemusím, ale díky této knize jsem měla chuť se sebrat a odjet za Woodym a Klaudií na tábor :).

Co se týká postav - Klaudie jako hlavní hrdinka mi nesedla, typická rozmazlená slečinka, na druhou stranu vývoj její postavy je perfektní. Klaudiin přítel David, tak k tomu nemám fakt co dodat. Díky bohu, že tam byla Andy a Woody (Vítek). Ti dva byli skvělá dvojka a hezky to vykompenzovali.

Zkrátka, pokud hledáte ideální knihu na léto a odpočinek, která je plná zvratů, sáhněte po knize Písnička pro Klaudii.

Komentáře (0)

Přidat komentář