Chce to dva

recenze

Chce to dva (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Chce to dva

Musím přiznat, že tohle byl celkem oříšek. Těšila jsem se na lehkou romantickou komedii s detektivním nádechem. Bohužel mě však humor úplně neoslovil a spíš jsem chtěla hrdinku a její povahu zmačkat do ruličky a odrazit pálkou do vesmíru. Přesto si nemyslím, že by knížka byla vyloženě špatná. Jen jsem od ní očekávala trošku něco jiného.

Clem je takové trošku nešťastné stvoření. Žije sama se svým psem, miluje jízdu na kolečkových bruslích, ale s životem až takový kamarád není. Splácí dluhy za své neschopné rodiče, a tak si nemůže příliš vyskakovat z kopýtka. Nicméně jí není ani trochu divné, že jí z účtu mizí peníze, a to už několik dlouhých měsíců. Když pominu fakt, že existuje mobilní bankovnictví, tak v případě, kdy mám problémy s penězi, tak si je trošku víc hlídám, nebo ne? Clem to ale zjistí až tehdy, když se jí nepodaří zaplatit útratu u stánku. Odmítavé pípnutí terminálu ji vyděsí, ale naštěstí se objeví někdo, kdo ji před odsuzujícími pohledy obsluhy i lidí kolem, pomůže a útratu za ní zaplatí.

Clem někdo ukradne identitu. Měsíce se té osobě daří vybírat peníze z účtu, aniž by si toho všimla. Jak už jsem řekla, holka je tak trošku šílená, takže se hned rozhodne, že svou dvojnici vypátrá za každou cenu. Začne tedy pátrat na vlastní pěst, což se značně nelíbí detektivu Gusovi, který se s ní postupně sbližuje víc, než by si přál. Jejich romantická linka je tu pěkná, ale mohla by být dynamičtější a Clem by se mohla chovat trošku normálněji pak by to všechno mělo větší šťávu. A to nemluvím o bodu zvratu, když se jí dvojnice podaří vypátrat a celá věc se začne komplikovat ještě víc. Clem se tak stává hrdinkou i detektivem ve svém vlastním životě a myslím, že jen díky Gusovu neustálému dohledu neumře už v první kapitole.

Obávám se, že hlavní hrdinka nesedne každému, ale drive to mělo. Příběh se četl skvěle, i když na začátku byly až zbytečné popisné části. Nebude to nejlepší romantická komedie na světě, ale jako oddechovka na chalupu postačí.


Chce to dva Chce to dva Natalie Cox

Jediné, co Clem těší, je jízda na kolečkových bruslích. Její práce v londýnském obchůdku je v ohrožení, bývalý přítel chce být její nejlepší kamarád, soused si vymohl soudní zákaz volného pohybu jejího psa a rodiče uprchli ze země... více


Komentáře (0)

Přidat komentář