Chce to dva

Chce to dva https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511810/bmid_chce-to-dva-aZ7-511810.jpg 3 28 12

Jediné, co Clem těší, je jízda na kolečkových bruslích. Její práce v londýnském obchůdku je v ohrožení, bývalý přítel chce být její nejlepší kamarád, soused si vymohl soudní zákaz volného pohybu jejího psa a rodiče uprchli ze země a nechali jí na krku své dluhy. Když zjistí, že ještě ke všemu někdo ukradl její identitu a vydává se za ni, je naštvaná a rozhodne se svou dvojnici vypátrat za každou cenu. Vrhne se proto do bláznivé honby za spravedlností, která zahrnuje i docela okouzlujícího detektiva, který se zdá být neobvykle zaujatý nejen tímto zapeklitým případem, ale hlavně Clem samotnou.... celý text

Přidat komentář

veverrka11
21.01.2024 2 z 5

S touto knížkou jsem měla menší problém - slibuje nenáročnou oddechovou detektivku strihnutou romantikou, jenže... Člověk dostane splacane naivní cosi, kde se z hlavní hrdinky stává střídavě plačka a superdetektiv.

Navíc má mít v knížce velký prostor humor, který tu zoufale chyběl, vtipná byla spíše naivita hrdinky a nesmyslnost jejího jednání.

Hlavní hrdinka je až zoufale nudná, tedy až na její zajímavý koníček, který ale v ději zaujímá poměrně málo prostoru, a Karlíka Bucketa, který mi byl asi nejsympatičtější postavou.

Romantická linka také nebyla úplně zdařile napsaná a dalo se jí jen těžko věřit. Vzplanula z ničeho nic a stejně rychle z ní skoro sešlo.

Celkově se kniha četla poměrně těžce a děj se pořádně rozjede až v poslední třetině. S rozjetejsim dějem ale přichází i mnohem více nesmyslností v ději, pripitomelost jednání hlavní hrdinky a měknutí mozku vyšetřujícího detektiva.

Za sebe nemohu knihu úplně doporučit. Maximálně někomu, kdo si chce přečíst knihu s naivní hlavní hrdinkou.

Čenichnaknihy
29.07.2023 3 z 5

Pes na obálce, slibovaná romantika střižená detektivkou, to rozhodně stálo za zkoušku. Ale vždycky se podle obalu netrefíte do svého vkusu, že?

Hlavní hrdinka Clem, která má doma velké hlučné psisko, co otravuje sousedy, se stane obětí krádeže identity. Pořádně jí to naštve a chce zlodějku vypátrat sama. K tomu se jí připlete do cesty šarmantní detektiv.

Zápletka by ještě nebyla tak zlá, kdyby se autorka nepouštěla do těžko uvěřitelných situací a chování postav. Vyšetřování Clem je naivní, až hloupé. A že by čtenářovo srdce zaplesalo nad romantickou linkou, to se také říct nedá.

Ale i tak má knížka svižné tempo a dá se přečíst velmi rychle. Pokud patříte mezi fanoušky young adult literatury a čas od času zatoužíte po něčem, co se čte dobře, rychle a vůbec nevadí, že na konci ve vás nic moc nezůstane, zkuste to, třeba to bude vaše gusto.


luky123
26.07.2023 4 z 5

Podle recenzí jsem čekala, že to bude nějaká slátanina a chtěla jsem knížku jenom rychle prolistovat, ale vlastně se mi moc líbila. Detektivní zápletka sice chvílemi opravdu byla trochu nelogická, taky jsem myslela, že tam té romantiky bude trošku víc, ale bylo to takové milé a příjemné čtení a rychle to odsejpalo.

adela.hol
12.07.2023 1 z 5

Podle anotace a obálky jsem čekala vtipnou oddechovou romantiku a dostala jsem ... Co vlastně? Romantiku na posledních sto stránkách bez chemie před, v průběhu i po. Detektivní zápletku, která postrádala logiku. Neuvěřitelně hloupou a naivní hrdinku. Humor, který měl být asi vtipný, ale já se bohužel nezasmála ani jednou.

Kniha byla čtivá, autorka píše dobře, ale měla jsem pocit, že se během psaní nedokázala rozhodnout, který žánr chce psát, a tak je dala dohromady všechny a za mě to nefungovalo.

Hlavní hrdince Clem se tak nějak neustále lepí smůla na paty. Má spoustu dluhů, nemůže se zbavit bývalého přítele, který se rozhodl s ní zůstat za každou cenu kamarád a její vysněná práce se zdá, že také nakonec nebude to pravé.
Zásadní problém je ten, že za spoustu věcí si Clem může sama. Musí pomalu přepočítávat každou korunu, ale zároveň si několik měsíců nevšimne, že jí někdo ukradl řidičák, naboural se jí do účtu a ukradl její identitu. Bývalý přítel jí otravuje svou přítomností, tím jak se neustále vyptává, jestli už má někoho nového, ale nic mu neřekne. Práci v marketingu vymění za práci v obchodě se sýry a až časem jí dojde, že na to, aby jí ta práce naplňovala nestačí jen to, že sýry ráda jí. To je jako kdybych si řekla, že mám ráda hudbu, tak se stanu zpěvačkou. Co na tom, že neumím zpívat?

V knize bylo také spoustu míst, které se buď opakovaly anebo pro děj byly naprosto nepodstatné. Opravdu nepotřebuju vědět, že hlavní hrdina má právě na sobě červeno-fialovou košili s proužkama nebo modro-tyrkysovou košili s puntíkama. Stejně tak si nepotřebuju číst na několika stranách, jak si nerozhodný zákazník vybírá, co si koupí. Obdobných situací bylo víc. Napoprvé je to možná ještě vtipné, ale víte jak se to říká s opakovaným vtipem.

Jak jsem psala výše, přesto všechno byla kniha čtivá a co mě rozhodně při čtení udrželo byl Karlík Bucket, pes hlavní hrdinky. Psi jsou má srdeční záležitost a tady měl velkou roli.
Knihu určitě nezatracuji, najde si své čtenáře, ale já jím nejsem.

@pribehyodjany
25.04.2023 1 z 5

Mně bohužel kniha absolutně nesedla. Detektivní linka byla banální, romantika v podstatě žádná a děj byl místy nelogický nebo až absurdní. Nejhorší ale pro mě bylo to, že mi hlavní hrdinka přišla úplně pitomá a absolutně jsem jí nechápala, natož abych ji fandila.

Knihomolka97
24.04.2023 4 z 5

Chce to dva je komedie s detektivní zápletkou a špetkou romantiky, která úplně nesplnila potenciál, nicméně knihu můžu určitě doporučit, pokud chcete vypnout a zasmát se.
Hlavní hrdinka Clem byla sympatická a tak správně střelená, ale trošku mi celkový dojem kazila její naivita a ne úplně logické chování. I když to byly třeba takové banality, stejně jsem kroutila hlavou. Tím pádem občas vznikly až absurdní situace, ale víte co? Skvěle jsem se u nich bavila!
V příběhu máme zajímavou detektivní linku, kdy Clem někdo ukradne identitu, vydává se za ni a ona díky tomu začne mít problémy s policií. Ovšem tou krádeží identity to teprve začíná... Kromě toho, že Clem začne pátrat na vlastní pěst po její dvojnici, zaplete se do něčeho mnohem vážnějšího. I když to celé bylo takové přitažené za vlasy, byla to zkrátka komedie a tak by to člověk měl brát.
Romantická linka též nechybí, i když je škoda, že na můj vkus moc velký prostor nedostala. Pan Pošli-to-dál alias detektiv Gus se mi líbil.
No a nesmím zapomenout na psího společníka Karlíka Bucketa , který byl zkrátka velké (doslova) zlatíčko.
Celkové hodnocení ještě trochu snižuje pomalejší začátek a části, kde bylo až moc zbytečné omáčky okolo života Clem.
3,5*/5*

okeey
11.04.2023 5 z 5

Nenáročná, oddychová literatura, do které se ponoříte, necháváte se unášet životními strastmi a peripetiemi někoho jiného a z dálky sledujete, jak si s tím poradí.
Příběh Clem, hlavní hrdinky a jejího bezmála stokilového psího parťáka Karlíka Bucketa, provází krádež identity, dluh, který ji zanechali rodiče, jež si odjeli důchod užívat do zahraničí a neskutečné umění být na policejní stanici jako doma.
V této knize najdete jak romantiku, tak trochu napětí, zálibu v bruslení, neochvějné přátelství, tak i pouto mezi páníčkem a jeho psem, což mi bylo jako pejskaři samozřejmě velmi sympatické.
U knihy jsem krásně vypla, co jsem čekala, to jsem od knihy dostala, nejedná se ovšem o nijak náročnou literaturu.

Lostinfantasy
09.04.2023 3 z 5

Chce to dva by měla být romantická komedie s detektivní zápletkou. Romantiku najdeme až na konci příběhu a humor byl pro mě až příliš na sílu a podle mě to knize spíše škodilo. Co se mi ale líbilo, byla zápletka.
Clem, kterou momentálně dělá šťastnou jen roller derby (což je podle mě šíleně cool koníček), jednoho dne zjistí, že má dvojnici, která se za ni vydává, chodí na stejná místa a dokonce se jí nabourala do účtu a utrácí její peníze. Což Clem zjistí ohromně pozdě, jelikož si vůbec nekontroluje účet. Já bych to zjistila okamžitě, protože si účet kontroluji skoro denně
Policie je podle ní marná a tak se rozhodne to vzít do vlastních rukou. Jejím parťákem se stane její pejsek Karlík Bucket, kamarádka Bianca a nakonec i Gus, detektiv s neodolatelným hlasem.
Já miluji zvířata, takže jsem si hned zamilovala i Karlíka a stal se vlastně mojí nejoblíbenější postavou z knihy. I když tam neměl žádnou velkou roli, jen se za Clem všude táhl jako ocásek Ráda bych řekla, že mou nej postavou byla hlavní hrdinka, ale i když jí to pálilo v detektivním vyšetřování, tak jinak byla na můj vkus celkem hloupá a naivní. Dost často se vrhala do nebezpečné akce, ale naštěstí kolem sebe měla správné lidi, kteří ji nakonec vždy pomohli.

Kniha se četla skvěle a je úplně ideální na takové ty chvilky, kdy nemáte chuť u knihy příliš přemýšlet. Pokud vám kniha sedne humorem, tak se opravdu nasmějete.

Za zaslání k knihy k recenzi děkuji vydavatelství Cosmopolis.

Ivuska.09
29.03.2023 4 z 5

Ano, možná je příběh trochu pomalejší, ale já jsem si ho i tak užila. Oslovila mě anotace, zaujala obálka a po přečtení mohu říct, že mě kniha prostě sedla do nálady. Pokud potřebujete něco oddechového, rozhodně doporučuji.

Aracely
28.03.2023 4 z 5

Musím souhlasit s komentáři níže. Prvních 80 stran je zbytečné prokousávání a hodně čtenářů to může odradit.

Nicméně nemám si na co stěžovat. Na odreagování a pobavení super.
Originální námět a propracování.

Více v mé recenzi...

nela3812
28.03.2023 3 z 5

Očekávala jsem romantickou komedii, ale humor mi v knize opravdu velmi chyběl. Zasmála jsem se u minima pasáží a většina narážek mi přišla spíše nemístná než vtipná. V tomto ohledu jsem zklamaná.

Další minus (a o dost větší než mnou postrádaný humor) je začátek knihy. Autorka má potřebu nás na prvních 80 stranách seznámit úplně se vším na co v budoucnu můžeme narazit. Minulost Clem, současnost Clem, partnery, práci, přátele, rodinuproste všechno! Nerozumím tomu, proč to autorka nepropletla s dějem a informace nám naservírovala postupně. Takto je hned zpočátku silně nahuštěny text plný často zbytečných informaci, který dost možná odradí mnoho čtenářů.

Musím však vyzdvihnout lehkou detektivní zápletku, která jinak stereotypní příběh ozvláštnila. Zápletka s dvojčetem si mi líbila, ale musíme to brát s trochou nadhledu. Protože taková krádež identity je snad až absurdní.

Hlavni hrdinka je originální, správně praštěná, se smůlou lepicí se na paty. Místy trochu hloupá a zbytečně akční. Má zajímavý koníček, který dodal příběhu úplně jiný směr. Ale její mazlíček je tam z mého pohledu trochu navíc, defacto ho s sebou všude jen vleče a hraje tam pramalou roli. Chápu ze má autorka rada pejsky, ale zde ho měla vynechat nebo mnohem více zapojit.

Celkově je pro mě kniha průměr, ale své čtenáře si jiste najde. Hodnotim 3/5

Za výtisk dekuji @cosmopolis v rámci spolupráce

Danago
24.03.2023 3 z 5

Tak trochu bláznivé odpočinkové čtení s detektivní zápletkou pro ženy.
Na mě osobně to bylo napsáno s až moc velkým nadhledem. Jako film by to mohlo fungovat skvěle něco jako Sám doma v ženském podání. Bohužel tento styl humoru není úplně můj šálek kávy. Našla jsem několik úsměvných pasáží. Clem je sympatická bláznivá hrdinka m která nemá zábrany, dřív jedná než bez myslí. Je odvážná, neohrožená, ale musíte ji opravdu brát s hodně velkým nadhledem. Detektiv Gus mi byl ještě bližší. Přece jen se choval rozumněji což mně bylo bližší.

Autorovy knížky

2023  62%Chce to dva

Kniha Chce to dva je v

Právě čtených1x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce63x
Chystám se číst22x
Chci si koupit2x