Černý dům aneb Jack Sawyer je zpět!

recenze

Černý dům (2023) 4 z 5 / renulka16
Černý dům

Ve Wisconsinu dojde k sérii nelítostných vražd, které připomínají nelidské řádění šíleného Alberta Fishe před desítkami let, a proto se neznámému vrahovi začne říkat Rybář. Velitel místní policie nemá s takovým druhem zločinu zkušenosti, proto požádá o pomoc detektiva Jacka Sawyera. Jenže jsou vraždy opravdu dílem duševně nemocného člověka, nebo v tichém městečku řádí tajemná zlá síla? Čím to, že se Jackovi při plném vědomí zdají podivné sny? Možná se mu někdo snaží něco sdělit Jack už nemůže vzkazy ignorovat a nechá se vtáhnout do vlastní skryté minulosti.

Černý dům navazuje na Kingův román Talisman. Obě knihy lze číst samostatně, ale nedoporučuji to, protože kdybyste vynechali Talisman, ochudili byste se o skvělý příběh. Talisman byla taková příjemná, temná fantasy pohádka s malým Jackem Sawyerem a Teritorii.

Nyní se opět setkáváme s Jackem, jenže ten malý nebojácný chlapec už není chlapcem. Je to dospělý mužský, dokonce policista ve služebním důchodě. A nic už není takové snadné. Tento příběh je daleko temnější, brutálnější a věřím, že si jej také zamilujete.

Nenechte se hlavně odradit velice dlouhým prologem, kde nás autoři hezky seznamují. Jedná se totiž o dost podobný popis, ale kdo je zvyklý na Kinga, věřím, že jej tento úvod nepřekvapí a ani neodradí.
Já na Kinga musím mít opravdu náladu, proto mi čtení jeho knih trvá opravdu hodně dlouho. A než se dostanu do cíle, tak je to fakt doba. Já si tuto knihu prokládala audioknihou a byl to ještě daleko lepší zážitek.

Černý dům je zkrátka skvělý, drsný a autoři si na něm dali hezky záležet a nakladatelství Beta této knize přidalo korunu v perfektní obálce. Jsem ráda, že se nakonec vydání tohoto dílu podařilo.

Komentáře (0)

Přidat komentář