Černá krabice

recenze

Černá krabice (2022) 4 z 5 / renulka16
Černá krabice

Judas Coyn býval jedním z death-metalových bohů. Jeho výstřelky z mládí jsou proslulé, stejně jako záliba v podivnostech. V jeho děsivé sbírce se najdou sadistické filmy, ale také kuchařka pro kanibaly nebo oprátka z oběšence. Největším klenotem je ovšem předmět, na který narazil v internetové aukci: Prodám nejvyšší nabídce ducha svého nevlastního otce...

Jakmile mu dorazí sako vydražené za 1000 dolarů, zjistí, že nabídka nelhala a boj o život začíná!

Kdyby mi někdo dal přečíst tuto knihu, aniž bych znala autora, vsadila bych boty na to, že to psal Stephen místo Joeho Jablko zkrátka nepadá daleko od stromu. Narozdíl od Stephena to zde nebylo až úplně dopodrobna popisné a knížka se četla opravdu bravůrně.

Kdybych knihu mohla číst v klidu, což se mi skoro vůbec nedařilo, věřím, že bych se bála, protože duchové a já, to prostě nejde dohromady, když v ně věřím. Atmosféra z knihy opravdu sálá a číst to vnoci, strachy bych neusla.

Černá krabice je tedy duchařina, která vznikla na pomstě Judasovi, díky jeho minulosti. Nahlédneme zde do jeho tajných temných koutů, kde zjistíme co prováděl a jak se choval například k ženám. Konkrétně k jedné, kterou pojmenoval Florida. A proč se mu snažil pomstít duch jejího mrtvého nevlastního otce.
Možná by nebylo na škodu, kdyby příběh neměl takový happyend a nebyl až tolik protahovaný.

Ale pokud se rádi bojíte, máte rádi duchařskou atmosféru, je tato kniha právě pro vás

Komentáře (0)

Přidat komentář