Ať vás stále doprovází štěstěna !

recenze

Aréna smrti (2010) 5 z 5 / natyyk31176
Aréna smrti

O Hunger Games jsem slýchala již jako malá, všichni vždy jak je to super film, ale o knize se nikdo nikdy nezmínil. Sama jsem film viděla dříve než knihu a jelikož se mi celkový filmový projekt líbil měla jsem u knihy velká očekávání !
A vůbec nezklamala.
Katniss mne osobně byla sympatická i přes to, že moc neukazovala své emoce a byla velice samostatná, takže jsem se s ní nemohla ztotožnit :D haha
No každopádně, Petra jakožto postava byla ze začátku trochu nezajímavá, ale postupně začal dostávat víc prostoru a myslím, že oprávněně. Peeta je chytrý, mladý a převážně silný kluk, který i když se může zdát, nemá to v životě lehké.
Nemohu nic vytknout té „prohnilosti” Kapitolu a celému tomu nápadu, upřímně celé to k oné vládě sedí, je to naprosto úžasně promyšlené a líbí se mi též rozvržení lidí do krajů.
Nějaké převraty byly čekané, ale většina nečekané. K milostnému trojúhelníku - nebyl až tak hrozný, v podstatě spíš vyplynul textu ( což mě překvapilo, poněvadž kniha byla napsána v době kdy tento útvar byl poměrně častý ).
Abych to shrnul myslím, že kniha rozhodně stojí za přečtení a těším se na další díl !

Komentáře (0)

Přidat komentář