ARILA POSLEDNÍ HVĚZDA

recenze

Poslední hvězda (2021) 5 z 5 / Galloway
Poslední hvězda

„Chvíle, kdy cítíme vlastní slabost, jsou nakonec ty, které nás nejvíce posílí.“

„Každá nová vědomost tě posouvá dál a tvá duše tak zraje. Teprve potom si uvědomíš, že důležité věci nejsou ty, které vlastníš, ale ty, které jsi prožila.“


Už samotný prolog mě nadchnul a já věděla, že to opět bude příběh, který budu hltat.

Do města Nurheim přijdou Temnoocí, dlouholetí nepřátelé. Nepřijdou ale bojovat, prosí o pomoc. Nakonec dostanou pozvánku do města a mezi všemi se objeví i Laraem. Mezi ním a Arilou postupně vzniká krásný vztah plný něhy, lásky a vzájemné pomoci.

Oba kmeny si předávají znalosti, ale i tak ve městě vznikají nepokoje. Samtařané (Temnoocí) se nakonec musí vrátit zpět bránit své rodné město Nirturimanu.

Příběh je opravdu úžasný. Význam věty: „Všechno skončí, jakmile se dva stanou jedním.“, jsem tak nějak tušila od začátku, ale ne doslova. Konec mě i tak překvapil a knížku jsem odkládala s pusou dokořán, protože poslední bitva byla nářez! Musím ale říct, že mě konec i dojal, až mi zaslzely asi dvakrát oči.

Nejoblíbenější postavy byly samozřejmě Arila a Laraem. Obrovským překvapením byl “konec“ Kthaary a Ynuura, a protože Vás nechci připravit o ten WOW okamžik, víc se k tomu nechci vyjadřovat.

Tuto recenzi můžu uzavřít jen tím, že potřebuji další díl, protože tahle jízda ještě nekončí, a myslím, že všechno teprve nabírá rychlost.


https://www.instagram.com/turnovapetra/

Komentáře (0)

Přidat komentář