ANATOMIE

recenze

Příběh lásky (2023) 5 z 5 / Galloway
Příběh lásky

„Moje srdce patří tobě, Hazel Sinnettová. Navždy. Bušící i nehybné.“

Popravdě jsem nevěděla, co od tohoto příběhu mám očekávat. Nakonec jsem z něj nadšená.

Hazel si jde za svým snem – stát se doktorkou v oboru chirurgie. Bohužel žije v 19. st., kdy ženy nemají tyto možnosti, práva. Proto v přestrojení dochází na hodiny medicíny, odkud ji vyhodí, přijde se na její fintu. Od doktora dostane šanci zúčastnit se samostudiem doktorských zkoušek – když uspěje, doktor nechá i ostatní ženy studovat tento obor.

Hazel naštěstí před časem narazila na Jacka, který vykopává a prodává mrtvá těla. Po domluvě s ním, může začít její samostudium. Nakonec se do sebe zamilují a nezastaví je ani to, že Hazel je už přislíbená někomu jinému.

Celý příběh jsem nedokázala odhadnout, jak to celé bude pokračovat. Občas se mi udělalo až trochu nevolno např. při amputacích, pitvách atd Tyto věci byly skvěle popsány a jsem opravdu ráda, že žiji v této době! Je hrozné, co jsou lidé schopni udělat jiným za peníze, bohatí vždy vládnou světem a chudí trpí.

Konec byl pro mě velké překvapení, byla jsem opravdu dojatá.


Příběh lásky Příběh lásky Dana Schwartz

Hazel Sinnettová je dívka, která víc než po manželství touží po studiu chirurgie. Bohužel je začátek devatenáctého století a studium medicíny není pro ženy dostupné. Jack Currer obchoduje s těly vykopanými z hrobů a snaží se přeží... více


Komentáře (0)

Přidat komentář